Didam - Poging plofkraak aan de Wilhelminastraat

Een van de verdachten raakt daarbij een deel van zijn hand kwijt

Update Dankzij tips die binnenkwamen na onze tv-uitzending is de politie in contact gekomen met de blonde vrouw die de gewonde verdachte naar het ziekenhuis in Ede heeft gebracht. Naar aanleiding van haar verklaringen is de 30-jarige vrouw aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij de plofkraak. Ze is na haar aanhouding ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Afspelen

In de vroege ochtend van 26 januari 2017 wordt rond 03.10 uur een poging tot een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Wilhelminastraat in Didam. Daarbij wordt niks buit gemaakt.

Explosievendienst Bekijk groot formaat
Explosievendienst

De EODD kwam ter plaatse en heeft een achter gebleven explosief afgevoerd en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Meerdere woningen boven de pinautomaat zijn uit veiligheidsoverwegingen ontruimd. 

Ernstig verwonde verdachte Bekijk groot formaat
Ernstig verwonde verdachte

Minstens één van de daders bleek tijdens de plofkraak zelf ernstig gewond te zijn geraakt. Via het aangetroffen bloed en DNA-onderzoek werd de identiteit van deze persoon bekend, het bleek een 28-jarige man uit Amsterdam. Hij is inmiddels aangehouden. De man blijkt een deel van zijn hand te zijn kwijt geraakt bij de mislukte plofkraak. 

Ziekenhuis

De verdachte is binnen een uur na de plofkraak door een blonde vrouw naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede gebracht. Zij is inmiddels aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij de plofkraak. 

Meerdere daders Bekijk groot formaat
Meerdere daders

De politie heeft vast kunnen stellen dat er minstens twee daders bij de poging plofkraak betrokken waren. Het is niet uit te sluiten dat ook de tweede dader gewond geraakt is bij de plofkraak.

Wie heeft informatie of tips die kunnen leiden naar de tweede, mogelijk gewond geraakte plofkraker? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid