Hellevoetsluis - Twee doden aan de Branding

Wat heeft een ruzie in de nacht van eerste op tweede Kerstdag ermee te maken?

Update Donderdagavond 5 januari heeft de laatste gesignaleerde verdachte in het onderzoek naar het dodelijke schietincident in Hellevoetsluis zich gemeld aan het politiebureau in Dordrecht. Het gaat om een 24-jarige man uit Hellevoetsluis.

Afspelen

Afgelopen maandag 26 december 2016 zijn Faichel Rimon (22) en Shurandly Rimon (29) doodgeschoten aan de Branding in Hellevoetsluis. Zij waren die dag op bezoek bij familie.

Schietincident Bekijk groot formaat
Schietincident

Faichel en Shurandly stonden rond 18.00 uur voor het huis waar ze op visite waren toen het vuur op hen werd geopend. Hoewel er meteen twee traumahelikopters worden ingeschakeld zijn oom en neef zo zwaargewond dat ze een paar uur na elkaar overlijden.

Shurandly Rimon (29) Bekijk groot formaat
Shurandly Rimon (29)

Shurandly Rimon, die door vrienden Macho wordt genoemd en zelf ook in Hellevoetsluis woont, overlijdt het eerst. 

Faichel Rimon (22) Bekijk groot formaat
Faichel Rimon (22)

Een paar uur na hem bezwijkt de 22-jarige Faichel Rimon. De jonge Rotterdammer die een eigen klusbedrijf heeft, laat een dochter van drie jaar achter.

Zwarte Dodge Ram Bekijk groot formaat
Zwarte Dodge Ram

Uit verklaringen wordt al snel duidelijk wie de minstens drie betrokkenen zijn, maar de mannen slaan op de vlucht. Dankzij getuigenverklaringen is duidelijk dat de schutter of schutters die Tweede Kerstavond gevlucht zijn in een zwarte Dodge Ram. Drie dagen later wordt die vluchtauto teruggevonden. Hij blijkt te zijn achtergelaten aan het Pieter Postplein in Hellevoetsluis. Op dit moment wordt die bewuste auto verder op sporen onderzocht.

Verdachten Bekijk groot formaat
Verdachten

Op 30 december heeft een van de verdachten zich gemeld, een 29-jarige man. Op 02 januari is er nog een mogelijke betrokkene aangehouden, een 50-jarige man uit Hellevoetsluis. En op dinsdag 03 januari heeft ook een 23-jarige man zich bij de politie gemeld. Ook hij is aangehouden voor betrokkenheid. De politie is nog steeds op zoek naar andere betrokkenen. Van hen denkt de politie hun identiteit te weten. Ze staan inmiddels internationaal gesignaleerd. 

Getuigenoproep: achterlaten vluchtauto Bekijk groot formaat
Getuigenoproep: achterlaten vluchtauto

De politie zoekt getuigen van het achterlaten van de zwarte Dodge Ram. Het is een auto uit het bouwjaar 1997 en best een opvallende wagen. De politie wil heel graag horen van mensen die misschien hebben gezien wanneer die auto daar op het Pieter Postplein is neergezet , wie er toen bij waren en waar die mensen eventueel naartoe zijn gevlucht of in een ander voertuig zijn overgestapt. De verdachte die nu vastzit heeft daar wel iets over verteld, de politie wil graag weten of dat inderdaad zo gegaan is.

Wie was getuige van het achterlaten van de zwarte Dodge Ram op het Pieter Postplein?

Getuigenoproep: ruzie in de Kerkstraat Bekijk groot formaat
Getuigenoproep: ruzie in de Kerkstraat

Daarnaast heeft de politie nieuwe, belangrijke informatie gekregen over een ruzie in de Kerkstraat in Hellevoetsluis. In de nacht van eerste op tweede Kerstdag was daar horeca geopend en verschillende mensen die daar die nacht waren hebben aan rechercheurs verteld dat er rond 02.07 uur die nacht een opstootje is geweest. Die ruzie heeft mogelijk te maken met de fatale schoten die later werden afgevuurd op Faichel en Churandly Rimon. Als mensen hebben gehoord waar die ruzie over ging, of zou kunnen beschrijven wie ze toen daar voor de Alpen Express hebben gezien, dan kan dat ontzettend belangrijk zijn voor het onderzoek. 

Wie was getuige van de ruzie in de Kerkstraat?

Getuigenoproep: De Branding

Daarnaast geldt dat de politie met klem wil spreken met mensen die iets voor of na het schieten aan de Branding hebben gezien, of die misschien wel bewakingscamera’s daar in de buurt hebben hangen of bv. bij dat Pieter Postplein waar de vluchtauto is gevonden.

Wie was getuige van het schietincident aan de Branding?

Wie heeft meer informatie over een mogelijk motief? 

© AVROTROS / Landelijke Eenheid