Dader van fatale overval op supermarkt voortvluchtig

  • Willemstad
  • Update 
quincleypoppen3347_dad1poppen.jpg

Op 9 mei 2013 plegen twee mannen een overval op een supermarkt in Willemstad, Curaçao. Tijdens die overval schiet één van hen de supermarkteigenaar dood. De politie vermoedt dat de schutter Quincley Poppen is. Hij staat sinds 20 februari 2018 op de Nationale Opsporingslijst.

Update

Op 9 maart 2018 is in Dordrecht een 26-jarige man aangehouden als verdachte in deze zaak. Hij zou de handlanger zijn geweest van de vermoedelijke schutter Quincley Poppen, van wie tot nog toe ieder spoor ontbreekt.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

quincleypoppen3347_pdnu1.jpg
Chinese minimarkt Hua Jiant

Op die 9 mei 2013 overvalt Quincley met een handlanger de eigenaren van de Chinese minimarkt Hua Jiant aan de Caracasbaaiweg in Willemstad, Curaçao. De 42-jarige eigenaar wordt voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten. De buit was wat kleingeld en een paar telefoonkaarten. Al snel na de overval maakte de politie op Curaçao de bewakingsbeelden openbaar. En daardoor werd de man die schoot, met de rode pet, door meerdere personen onder wie familieleden, herkend. Het bleek Quincley Emanuel Poppen te zijn, destijds was hij pas 18. 

quincleypoppen3347_krt2.jpg
Voortvluchtig

De handlanger, destijds 21 jaar oud, is op 9 maart 2018 aangehouden in Dordrecht. Quincley Poppen vluchtte na de overval naar Sint Maarten. Hij heeft nog keer telefonisch contact gehad met zijn familie vanaf de eilanden Saint Kitts and Nevis, maar sindsdien ontbreekt ieder spoor. Inmiddels houdt de politie er rekening mee dat ook hij misschien in Nederland verblijft. 

118082_nol-poppen2009.jpg
Quincley Emanuel Poppen

De vermoedelijke schutter is nu 23 jaar oud. De foto's op deze pagina zijn van een aantal jaren geleden, inmiddels ziet Poppen er dus wat ouder uit. Hij heeft gaatjes in beide oren, een gaaf gebit en een tatoeage op zijn rechterhand: 3 puntjes. Hij spreekt zowel Papiaments als Nederlands.

118082_nol-poppen2009b.jpg
Beloning en Nationale Opsporingslijst

Quincley staat op de Nationale Opsporingslijst. Er is een beloning uitgeloofd van 10 duizend Antilliaanse guldens, omgerekend zo’n 4500 euro, voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. Hij is nu dus al vijf jaar spoorloos en mogelijk maakt hij tegenwoordig gebruik van een andere identiteit. De politie hoopt dat iemand weet waar hij op dit moment verblijft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Caracasbaaiweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.