Opnieuw aandacht voor cold case baby Sem

Opsporing Verzocht Preloader

Ruim vijftien jaar geleden ontdekten spelende kinderen het lichaampje van een pasgeboren baby in een vijver in Doetinchem. De baby was met fors geweld om het leven gebracht en naakt in de bevroren vijver Kapperskolk achtergelaten. Met de campagne ‘Het is nooit te laat om te praten’ vraagt de politie opnieuw aandacht voor zijn dood. 

Het jongetje kreeg na zijn vondst een grafje in Doetinchem en de naam ‘Sem Vijverberg’. In de uitzending van dinsdag 30 maart vertellen we met diverse interviews en een reconstructie zijn verhaal.

Wie zijn Sems’ ouders?

Baby Sem werd op zondag 29 januari 2006 door spelende kinderen gevonden. Er moeten mensen zijn die weten of vermoeden wie Sems’ ouders zijn.

Degene die de moeder is, kan ons antwoorden geven. Dat is van groot belang.”

Teamleider onderzoek cold case baby Sem 

Kerngezond geboren

Zijn moeder moet minimaal 37 weken zwanger zijn geweest en mensen in haar omgeving moeten hiervan op de hoogte zijn geweest, of het moet hen zijn opgevallen dat zij daarna geen baby had. Hoewel Sem kerngezond ter wereld is gekomen, heeft hij slechts enkele uren geleefd. Uit onderzoek is gebleken dat er veel geweld tegen hem is gebruikt.

Voetbalclub de Graafschap 

Naast de aandacht in de uitzending, wordt ook het stadion van voetbalclub De Graafschap eenmalig omgedoopt tot het Sem Vijverberg-stadion. Vrijdagavond 2 april dragen alle spelers bij opkomst een speciaal shirt en wordt er tijdens de wedstrijd aandacht gevraagd voor dit onderzoek.

Help de politie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn in het onderzoek rond deze cold case? Neem alstublieft contact op, het is nooit te laat om te praten! Dit kan ook anoniem of vertrouwelijk. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar