Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Politie dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61)

Opsporing Verzocht Preloader

De 61-jarige Henk Ernst heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging. Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam.

Henk Petrus Wilhelmus Ernst is in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam.

Verblijfplaats onbekend

Op zaterdag 4 juli werd Ernst betrapt tijdens een woninginbraak in Zoutelande, maar hij wist te ontsnappen. Sindsdien is FastNL, een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, bezig hem op te sporen. Op maandag 27 juli gaf de politie zijn foto’s en identiteit vrij.

Henk Ernst op station Blaak in Rotterdam Preloader
Henk Ernst op station Blaak in Rotterdam
Henk Ernst op station Blaak in Rotterdam Preloader

Signalement

Henk Ernst is 1.86 meter lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages, waaronder een vogel en een panter op zijn rechterarm en een bloem, een dobbelsteen en een papegaai op zijn linkerarm.
Op de laatst bekende beelden van Ernst draagt hij de kleding zoals op de foto hierboven: een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas.

Henk Ernst in de hierboven beschreven kleding Preloader
Geverfd haar en soms een bril
Henk Ernst in de hierboven beschreven kleding Preloader

Henk Ernst heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril. De politie vermoedt dat Ernst zijn nachten in de buitenlucht doorbrengt.

Deel uw informatie

Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar