Politie zet stripverhaal in om coldcase op te lossen

Opsporing Verzocht Preloader

In het onderzoek naar de verdachte die elf jaar geleden meerdere tienermeisjes misbruikte in Schiedam en Vlaardingen, heeft de politie gekozen voor een nieuwe aanpak. Naast het maken van een 3D-animatie van de dader, hoopt de politie ook met een striptekening van het verhaal de identiteit van de man te achterhalen. 

Het onderzoeksteam zet alles op alles om deze zaak alsnog op te lossen. Daarom publiceren de politie, het OM en de uitgever Seb van der Kaaden een strip waarin het verhaal van de zaak vertelt wordt. Het verhaal op deze manier in beeld brengen, kan helpen om de zaak opnieuw en misschien ook wel bij een ander publiek onder de aandacht te brengen.

Pagina 1 Preloader
Pagina 1
Pagina 1 Preloader
Pagina 2 Preloader
Pagina 2
Pagina 2 Preloader
Pagina 3 Preloader
Pagina 3
Pagina 3 Preloader

Hologram van dader

Een paar weken geleden werd ook al een hologram van de dader aan publiek getoond. Dit gebeurde via een holobox waarin de dader driedimensionaal op ware grootte en bewegend te zien was. De holobox werd neergezet in winkelcentra in Schiedam en Vlaardingen en getoond in uitzendingen van Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Deze aanpak leverde al zo'n 200 tips op.

DOWNLOAD HIER HET STRIPVERHAAL

Kijk ook eens naar