Twee verdachten aangehouden voor heling in onderzoek Derk Wiersum

Opsporing Verzocht Preloader

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor heling van één van de gebruikte auto’s bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Ze zijn gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven verdachten in het onderzoek. 

In onze uitzending van 12 november 2019 presenteerde de politie voor het eerst de resultaten van wekenlang onderzoek. Na de uitzending gaven er 37 mensen informatie over de zaak door, waarbij ook namen werden genoemd.

Volkswagen Transporter Preloader
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter Preloader

Gestolen auto’s

Er werden onder andere bewakingsbeelden getoond, waarop te zien is dat de woonomgeving van de advocaat in de gaten werd gehouden. Daarbij werden gestolen auto’s gebruikt, waaronder een grijze Volkswagen Transporter. Deze auto werd later – met een lekke band - aangetroffen in een garage aan de Hoptille in Amsterdam-Zuidoost. 

Uw informatie is waardevol

Vermoedelijk is de Transporter vanwege die lekke band niet gebruikt bij de daadwerkelijke moord. Toch hoopt de politie dat iemand kan vertellen hoe/waar of wanneer deze lekke band is ontstaan. Neem alstublieft contact op als u meer informatie heeft.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar