Erxinio Luntungan - verdachte in onderzoek dodelijk schietincident

Beloning € 10.000

De 21-jarige Erxinio Luntungan staat sinds dinsdag 28 april 2020 op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt ervan verdacht Orpheo Gefferie (24) te hebben neergeschoten in parkeergarage The Bank aan de Amstelstraat in Amsterdam. Het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Sinds het dodelijke schietincident op 18 mei 2019 is Erxinio Luntungan voortvluchtig. De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot Luntungans verblijfplaats en aanhouding.

Erxinio Luntungan Preloader
Erxinio Luntungan Preloader

Erxinio Gregory Luntungan

  • Geboren op 16 mei 1999
  • bijnaam ‘Ergi’
  • ongeveer 1.85 meter lang
  • schoenmaat 43
  • baard- en haardracht kunnen zijn veranderd.

Luntungan woonde in Amsterdam en verbleef in het verleden een tijdje in België. Hij heeft ook familie in Engeland en contacten in Londen.

De Nederlandse politie heeft met Engelse en Belgische collega’s onderzoek gedaan naar Luntungans verbijfplaats, maar die is nog niet achterhaald.

Schietincident in parkeergarage 

Die nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er rond 04.15 uur een opstootje bij een betaalautomaat in parkeergarage The Bank. Zowel Orpheo Gefferie als Erxinio Luntungan waren hierbij betrokken. 
De politie meent dat tijdens het opstootje een andere man het vuurwapen is gaan halen waarmee Orpheo Gefferie daarna werd neergeschoten. Enkele uren later overleed Gefferie in het ziekenhuis.

Waar is Erxinio Luntungan?

Vermoedelijk heeft Luntungan zelf niet de middelen om langere tijd onder de radar te blijven. Mogelijk krijgt hij hulp van mensen uit zijn omgeving. Het is overigens strafbaar om onderdak te verlenen aan een voortvluchtige.
Ziet u Luntangan ergens of heeft u informatie over zijn huidige verblijfplaats? Benader hem niet zelf, maar geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar