MH17-verdachten

Opsporing Verzocht Preloader

Sergey Dubinskiy, Leonid Kharchenko en Igor Girkin staan zowel nationaal als internationaal gesignaleerd. De drie mannen zijn in november 2022 veroordeeld voor betrokkenheid bij het doen verongelukken van vlucht MH17, op 17 juli 2014. Daarbij kwamen 298 passagiers en bemanningsleden om het leven.

Actuele informatie over dit onderzoek is te vinden op www.jitmh17.com (Engelstalig).

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Igor Girkin (51)

Igor Vsevolodovich Girkin, geboren op 17 december 1970, heeft de Russische nationaliteit en is ook bekend onder de aliassen ‘Strelkov’ en ‘Perviy’. Hij heeft donkerbruin, licht grijzend haar en blauwgrijze ogen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u Igor Girkin gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, bel de politie of meld het via het tipformulier.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Leonid Kharchenko (50)

Leonid Volodomyrovych Kharchenko, geboren op 10 januari 1972, heeft de Oekraïense nationaliteit en wordt ook wel ‘Krot’ genoemd. Hij heeft donkerblond, grijzend haar, is kalend en heeft blauwgrijze ogen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u Leonid Kharchenko gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, bel de politie of meld het via het tipformulier.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sergey Dubinskiy (60)

Sergey Nikolayevich Dubinskiy heeft als bijnaam ‘Khmuriy’, is geboren op 9 augustus 1962 en heeft de Russische nationaliteit. Hij heeft een donkere haarkleur en bruine ogen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u Sergey Dubinskiy gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, bel de politie of meld het via het tipformulier.

 Drie veroordelingen 

Een vierde verdachte, Oleg P. uit Rusland, werd op 17 november 2022 vrijgesproken. De drie hierboven genoemde mannen werden diezelfde dag door de rechtbank in Den Haag bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. U kunt die uitspraakt teruglezen op de website van het Openbaar Ministerie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achtergrond

Meer over het besluit om de verdachten te vervolgen voor het neerhalen van vlucht MH17, leest u op de website van het Openbaar Ministerie.

Contact met de politie

Benadert u de verdachten niet zelf, maar neem wanneer u een van hen ziet contact op met de politie. Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar op 088 66 24 600. Via WhatsApp tippen kan ook, stuur uw bericht dan naar +31 6 8355 9290.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar