Gewelddadige insluiper verpest Moederdag van 68-jarige weduwe

Op Moederdag, zondag 8 mei 2022, wordt een 68-jarige weduwe in het gehucht Maaldrift, dat ligt in de gemeente Wassenaar, slachtoffer van een gewelddadige insluiper. De onbekende man komt en vertrekt op een fiets. De verdachte is op verschillende bewakingsbeelden te zien.

Aan de dag, die zo feestelijk zou moeten zijn, komt ruw een eind als een 68-jarige bewoonster uit Maaldrift in haar huis met geweld van haar tas wordt bestolen.

Geef online je tip door

Vanwege Moederdag heeft de vrouw eerder die dag bezoek gehad van haar zoon en zijn gezin. Later verwacht ze ook haar dochter nog. In de tijd dat ze op haar dochter wacht, wordt ze verrast door het bezoek van een onbekende man. Rond 18.45 uur ziet ze hem bij de voordeur staan. Ze opent de deur en vraagt wat hij wil, waarop de man om het huis heen rent en via de achterdeur haar woning in loopt. Als hij binnen is duwt hij de bewoonster omver en rent hij na het stelen van haar handtas naar buiten.

Bewakingsbeelden

Uit onderzoek blijkt dat de man na de insluiping op de fiets naar Leiden reed om daar vervolgens misbruik te maken van een bankpas van het slachtoffer. In deze online aflevering van Opsporing Verzocht MO kun je precies zien welke route de man aflegde en hoe hij met de pas van het slachtoffer contactloos betaalde. Zo shopte hij met de gestolen bankpas in verschillende winkels, zoals een tankstation, een slijterij en een supermarkt.

Kenmerken verdachte

De verdachte heeft een licht getinte huidskleur, een mager postuur en een ingevallen gezicht. Getuigen schatten hem tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg die zondagavond 8 mei een hoody van het merk Black Bananas en een rode pet.
Volgens het slachtoffer heeft de dader een grote neus en zag hij er onverzorgd uit. Zo was hij bijvoorbeeld ook ongeschoren. Weet of vermoed jij wie hij kan zijn, neem dan alsjeblieft contact op met de politie.

Meld het als je een idee hebt wie deze man is Preloader
Meld het als je een idee hebt wie deze man is
Meld het als je een idee hebt wie deze man is Preloader

Geef je tip door

Wie weet iets over de man op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar