Poging liquidatie Cor P.

De politie beschikt sinds kort over nieuw beeldmateriaal van de twee verdachten van de liquidatiepoging op Cor P. De Nederlander werd op 4 januari 2022 onder vuur genomen in de Dominicaanse Republiek, maar overleefde de aanslag.

Op de beelden is te zien hoe P. werd achtervolgd door twee mannen op een scooter. Na de aanslag vluchtten de twee weg door de straten van de badplaats Las Terrenas, waarbij ze door meerdere camera’s werden gefilmd.

Nederlandse verdachten

De politie heeft aanwijzingen dat de mannen op de scooter uit Nederland komen. Mogelijk is ook een derde Nederlander bij de liquidatiepoging betrokken. De politie wil niet alleen informatie over deze vermoedelijke uitvoerders, maar ook over de opdrachtgever(s).

‘Tattookillers’

Cor P. was sinds 2020 voortvluchtig. Hij behoort tot de groep van zogenoemde ‘tattookillers’, een Nederlands moordcommando. P. zat eerder vast voor een liquidatiepoging in Amsterdam en werd verdacht van de moord op mede-tattookiller Onno Kuut. Inmiddels is Cor P. terug in Nederland en zit hij hier vast.

Geef je tip door

Wie weet of vermoedt iets over (een van) de mannen op de scooter?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar