Aanhouding zedendelinquent (22)

De man heeft mogelijk meer op zijn geweten. De politie wil daarom heel graag spreken met meer slachtoffers.

update

Er namen 9 personen contact op, onder andere slachtoffers die al eerder van zoiets aangifte hadden gedaan. Er kwamen ook 2 nieuwe meldingen van aanrandingen, één daarvan op de Griftstraat. Dank voor jullie reactie!

Op 12 januari 2016 is in Utrecht een man (22) opgepakt die wordt verdacht van een verkrachting op 10 augustus 2010. De politie kwam hem op het spoor via verbeterde DNA-technieken. Hij wordt inmiddels ook verdacht van aanrandingen op 6 april 2010, 20 mei 2010 en 7 juni 2011, allemaal in Utrecht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verkrachting

Op dinsdagavond 10 augustus 2010 rond 21.30 uur werd een vrouw (25) verkracht bij de J.C. Verthorenkade in Utrecht. Ze was aan het skeeleren toen uit het niets een man met een mes op haar af kwam. Ze verzette zich hevig, maar kon niet voorkomen dat hij haar verkrachtte. Omdat ze door bleef vechten, kreeg ze het mes te pakken en kon ze vluchten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

DNA

Er is destijds een deel van een DNA-profiel van de dader veiliggesteld. Dat leidde toen niet naar een concrete verdachte. Inmiddels zijn de DNA-technieken weer verbeterd en daardoor kon in januari 2016 een man (22) uit Utrecht worden aangehouden. Hij zit nog steeds in voorarrest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verklaringen

De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Hij zou op 6 april 2010, 20 mei 2010 en 7 juni 2011 ook vrouwen seksueel hebben lastig gevallen in Utrecht.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er tussen maart 2014 en december 2015 lastig gevallen of aangerand in of rond de Van Humboldtstraat of de Griftstraat in Utrecht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanrandingen

Daarnaast heeft hij aangegeven dat hij in elk geval nog drie andere vrouwen heeft aangerand. Dat zou zijn gebeurd in of rond de Van Humboldtstraat in Tuinwijk, dat is links van het Griftpark, en de Griftstraat. Het gaat dan om aanrandingen die vermoedelijk zijn gepleegd tussen maart 2014 en december 2015.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op een ander moment in Utrecht mogelijk door dezelfde man lastig gevallen of aangerand?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffers

Er zijn destijds geen aangifte van de aanrandingen gedaan. De politie kan hem daar dus nu niet voor vervolgen. De politie wil daarom heel graag in contact komen met vrouwen die in die periode zijn lastig gevallen of misschien wel zijn aangerand in of rond de Van Humboldtstraat of de Griftstraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte

Het is een jonge blanke man, in die tijd rond de 20. Het kan zijn dat zijn werkwijze hetzelfde is als bij de verkrachting in 2010. Hij reed toen rond op zijn fiets en heeft een aantal slachtoffers bedreigd met een mes. Het is natuurlijk mogelijk dat hij buiten de delicten in de genoemde straten, nog vaker actief is geweest in Utrecht. Dat is moeilijk te achterhalen als daar geen aangiften van zijn.

Kijk ook eens naar