Aanrander slaat weer toe, meer dan 30 slachtoffers

Sinds het voorjaar van 2018 is er een aanrander actief in de regio Enschede/ Hengelo. Nadat het in oktober eventjes stil werd rondom de incidenten, lijkt dezelfde dader nu weer actief. In totaal zijn er in ieder geval al 33 vrouwen slachtoffer geworden. Een van hen maakte een filmopname van haar belager.

update

Sinds de uitzending zijn er meer dan 35 tips binnengekomen. Ook een aantal andere slachtoffers hebben zich inmiddels gemeld. Bedankt, het team is ermee aan de slag.

De werkwijze van de aanrander is steeds nagenoeg hetzelfde, waardoor de politie ervan uitgaat dat het om dezelfde dader gaat. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In de nacht van 5 en 6 januari 2019

Eén van de meeste recente incidenten is van begin januari 2019. In de nacht van 5 en 6 januari is een 24-jarige studente rond 03.00 uur, al fietsend, betast door een man op de Toekomststraat in Enschede. Direct na het incident vlucht de man de Herman van Hoevellstraat in.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hardloopsters, wandelaars of fietssters

Bij de andere incidenten waren zijn slachtoffers ook steeds fietsende, hardlopende of wandelende vrouwen. Meestal benaderde hij deze vrouwen van achteren. Zodra hij vervolgens naast hen fietste, kneep hij de vrouwen in hun borsten of billen. Daarna ging hij er, zonder om te kijken, vandoor.Het is onduidelijk of de man steeds op dezelfde fiets rijdt. Het lijkt erop dat hij in ieder geval de beschikking heeft over een mountainbike. Ook gaf een van de slachtoffers aan dat de fiets wat ‘rammelde’. 

Willekeurige slachtoffers

Hij lijkt zijn slachtoffers willekeurig uit te kiezen. Tot nu toe zijn het meisjes en vrouwen tussen de 14 en 47 jaar oud. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tijdstip: geen duidelijk patroon

Er is geen duidelijk patroon in wanneer de aanrander toeslaat. De ene keer is dit op klaarlichte dag, maar ook ’s avonds of ’s nachts slaat hij toe. Ook zijn er zowel incidenten bekend van in het weekend als doordeweeks.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de aanrander is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Belangrijke locaties

De aanrandingen gebeuren in de regio Enschede en Hengelo, maar er zijn drie plekken die eruit springen. Op deze plaatsen slaat de dader vaker toe:

• De wijk Twekkelerveld in Enschede• Rond ’t Zwering in Enschede• Omgeving Enschedesestraat/ Kuipersdijk in Hengelo

Met name de wijk Twekkelerveld ligt vrij centraal. Mogelijk heeft de dader een directe link met deze wijk. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige of slachtoffer geweest van een aanranding in deze regio?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement aanrander

Een van de slachtoffers maakte gelijk na de aanranding een filmopname met haar telefoon, waardoor wij u nu kunnen vragen of u weet wie deze man is? Hij droeg een rode broek, mogelijk een trainingsbroek. De man heeft een blanke huidskleur, is vermoedelijk tussen de 20 en 35 jaar oud en heeft (donker)blond haar. Hij draagt meestal een capuchon of pet. Ook draagt hij vaak een donkerkleurige rugtas. Bent u ook slachtoffer van een aanranding, of bent u getuige geweest van een aanranding, neem dan contact op met de politie. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de beelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar