Advocaat Derk Wiersum (44) doodgeschoten

Een groot rechercheteam werkt momenteel hard aan het onderzoek naar de moord op Derk Wiersum. De 44-jarige advocaat werd woensdagochtend 18 september doodgeschoten bij zijn woning aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter, vermoedelijk een man tussen de 20 en 25 jaar oud, is nog altijd spoorloos.
 

119597_adam_wiersum_SV_Imstenrade1.jpg Preloader
Het slachtoffer werd doodgeschoten op de Imstenrade.
119597_adam_wiersum_SV_Imstenrade1.jpg Preloader

Het fatale incident gebeurde woensdagochtend rond 07.40 uur in de rustige woonwijk. Het is aannemelijk dat de advocaat is opgewacht door zijn belager. De schutter gebruikte bij zijn daad een vuurwapen en ging er vervolgens vandoor richting de Boshuizenstraat.

update
teaser-date

03-10-2019 17:18

De politie heeft op dinsdagavond 1 oktober 2019 een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Signalement schutter

Ondanks dat de politie in eerste instantie dacht aan een tiener, gaat zij er nu vanuit dat de man tussen de 20 en 25 jaar oud is. Verder heeft hij een slank postuur en is zo’n 1.75m lang. Die ochtend was hij helemaal in het zwart gekleed. Doordat hij een capuchon droeg, is er helaas geen duidelijk signalement van zijn huidskleur of gezichtskenmerken.

Groot rechercheteam

Een groot rechercheteam werkt momenteel hard aan de oplossing van deze zaak. Alle informatie is voor hen van groot belang. Heeft u voorafgaand aan het schietincident bijzonderheden gezien, bijvoorbeeld opvallend gedrag van personen of onbekende voertuigen, neem alstublieft contact op.

Meld Misdaad Anoniem

U kunt ook vertrouwelijk spreken met Team Nationale Inlichtingen of anoniem een tip achterlaten bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem hoort niet bij de politie. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Met een sterktewens kunt u uw steun betuigen aan de nabestaanden van Derk Wiersum. 

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar