Al 21 vrouwen slachtoffer van aanrander

De politie is dringend op zoek naar een serie-aanrander die sinds begin september vrouwen belaagt in Alkmaar. Er hebben zich inmiddels al 21 vrouwen bij de politie gemeld die vermoedelijk slachtoffer van hem zijn geworden.

update
teaser-date

24-11-2020 20:29

Ondanks de vele tips, is de serie-aanrander helaas nog niet aangehouden. Inmiddels zijn er al 25 incidenten bekend bij de politie. Mochten vrouwen die mogelijk ook ook het slachtoffer zijn geworden van deze aanrander dit nog niet gemeld hebben; doe dit alstublieft alsnog.

Het merendeel van hen was toen het gebeurde aan het wandelen of joggen. 
De fietsende dader benaderde de vrouwen van achteren en sloeg of greep hen vervolgens op of bij hun billen. De incidenten speelden zich met name af in het stadspark Rekerhout, maar ook in de omgeving van het Achtergeestpad bij de buurt Beverkoog.

Geen getuigen

Hoewel er de laatste tijd extra is gesurveilleerd en er al eerdere oproepen zijn gedaan, blijft de aanrander doorgaan. Het lijkt erop dat hij ervoor zorgt dat er steeds geen getuigen in de buurt zijn.
Het meest recente incident gebeurde op dinsdag 17 november 2020 op een fietspad langs de Hertog Aalbrechtweg, op de route naar Rekerhout. Rond 17.30 uur sloeg de dader toe bij een 26-jarige vrouw die daar aan het hardlopen was. De man had een zwarte jas met capuchon aan en fietste na de aanranding weg richting NS-station Alkmaar Noord.

Zwarte capuchon

Die donderdagavond was hij helemaal in het zwart gekleed. Hij fietste op een opoefiets en droeg een zwarte capuchon om zijn gezicht te verbergen. 
Verder zou de man een lichte huidskleur hebben, is hij vermoedelijk tussen 20 en 30 jaar oud en tussen 1.80 en 1.95 meter lang.

Beelden uit de omgeving

De politie komt graag in contact met getuigen en/of met mensen die mogelijk beelden hebben uit de omgeving Rekerhout of Beverkoog. U kunt deze beelden uploaden via het tipformulier.

Wie weet meer over de dader?

Mochten er vrouwen zijn die ook slachtoffer zijn geworden, maar dit nog niet hebben gemeld: doe dit alstublieft alsnog. Als u informatie heeft over de dader, kunt u dit doorgeven via onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar