Autodief keert niet terug na proefrit met Mercedes

Een autodief ging in Culemborg op donderdag 2 april 2020 heel gehaaid te werk. Bij een garagebedrijf aan de Industrieweg deed hij zich rond 14.30 uur voor als potentiële klant, maar na een proefrit met een Mercedes CLS keerde hij nooit meer terug.

update
teaser-date

15-09-2020 20:51

Gelukkig zijn er zo’n 15 tips binnengekomen over deze autodief. Er werd vooral getipt over zijn tatoeages. Het onderzoek gaat door.

De autodief beweerde op zoek te zijn naar een Mercedes CLS. Het garagebedrijf had toevallig nog een tweedehands, zilvergrijs exemplaar te koop staan voor 14.500 euro.

Kopie rijbewijs verdwenen

Voordat hij een proefrit mocht maken, werd eerst een kopie gemaakt van het rijbewijs van de man. Terwijl de garagemedewerker daarna de auto in orde maakte, wist de man deze kopie – en dus zijn gegevens – achterover te drukken. De garagemedewerker kreeg pas argwaan toen de man na een uur nog niet was teruggekeerd van het proefritje.

Deze man ging met de Mercedes CLS aan de haal Preloader
Deze man ging met de Mercedes CLS aan de haal
Deze man ging met de Mercedes CLS aan de haal Preloader

Kenteken

Op het moment van de diefstal zat het kenteken 43-RS-JR op de auto. Vermoedelijk heeft de Mercedes nu vervalste of gestolen kentekenplaten.

Tweedehands Mercedes CLS met originele kenteken Preloader
Tweedehands Mercedes CLS met originele kenteken
Tweedehands Mercedes CLS met originele kenteken Preloader

Opvallende tatoeages

Volgens de garagemedewerker had de dader rechts in zijn nek een zoenafdruk getatoeëerd en links de letter L. Heeft u informatie over hem of de auto of herkent u het verhaal? Meld het alstublieft.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via de link hieronder kunt u de gedupeerde autodealer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar