Babbeltruc en pinfraude

In Nieuwegein is een echtpaar tijdens het boodschappen doen slachtoffer geworden van een babbeltruc. Later wordt door de dader geld met hun bankpas opgenomen, daar zijn beelden van.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Een echtpaar legde op een drukke zaterdagmiddag net de boodschappen in de achterbak van de auto, toen ze door een meneer in pak met een grote landkaart in zijn hand werden aangesproken in een vreemde taal. Hij vraagt ‘Parle Italiano’ , - maar Italiaans spreken ze niet – dus er ontstaat een nogal verwarrend handen-en-voeten-gesprek terwijl die man met een wapperende kaart de weg wil weten. Eenmaal naar huis rijdend begint het te knagen, want mevrouw denkt opeens ’wat raar, iemand met een kaart in deze tijd’. Maar toen was het al te laat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Babbeltruc

Want tijdens het wegwijzen op de kaart, was de bankpas van mevrouw al gestolen uit haar portemonnee. De portemonnee zat nog wel in de tas van mevrouw die op de passagiersstoel stond. Tijdens het wegwijzen waren ze zo afgeleid dat iemand daar een greep in kon doen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinbeelden

Waarschijnlijk is een andere man meteen met de pas gaan pinnen. De man van de babbeltruc en de man op de pinbeelden waren netjes in pak gekleed,  wat ouder, gezet en met donker haar, mogelijk uit Oost-Europa. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar