Barbershop Slotermeerlaan doelwit van explosie en beschieting

Twee bedreigingen in twee dagen, bij een kapperszaak aan de Slotermeerlaan. Op vrijdag 28 augustus 2020 ging er ’s ochtends vroeg een explosief af en 24 uur later werd de zaak vijf keer beschoten.

update
teaser-date

08-09-2020 20:40

Er zijn enkele tips binnengekomen waarmee de rechercheurs verder kunnen. Bedankt!

Het motief voor dit geweld is nog onduidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u in de ruime omgeving van de Slotermeerlaan een of meer bewakingscamera’s in gebruik, dan wil de politie graag uw opnamen bekijken.

Zware explosie

Rond 04.15 uur in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus klonk er in de Slotermeerlaan een enorme knal. Die bleek moedwillig veroorzaakt: bij barbershop Alles in Bedrijf was een explosief tot ontploffing gebracht. Het ging vermoedelijk om zwaar, illegaal vuurwerk.

Lopende mannen

Voorafgaand aan de explosie hebben meerdere mensen gelopen over de Slotermeerlaan en bij de voetgangerstunnel bij de Cornelis van Vollenhovestraat. De recherche komt graag met deze mensen in contact om te horen of zij mogelijk iets belangrijks gezien hebben.
Om ongeveer 04.15 kwamen vanuit diezelfde tunnel twee mannen naar de kapperszaak gelopen. Zij waren in het zwart gekleed en liepen na de ontploffing terug naar de voetgangerstunnel.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De politie wil heel graag weten wie deze mannen zijn. Heeft u hen gezien en/of heeft u mogelijk camerabeelden waar zij op staan, neem alstublieft contact op.

Vijf kogels

24 uur later, rond 04.15 uur in de ochtend van zaterdag 29 augustus, werd Alles in Bedrijf beschoten. Tijdens het politieonderzoek werden vijf kogels in het pand aangetroffen. Ook rondom het tijdstip van dit incident zijn er personen gezien van wie de politie graag de identiteit wil achterhalen.

Personen met motorscooter

Een man liep, opnieuw vanuit de voetgangerstunnel bij de Cornelis van Vollenhovestraat, kort voor de beschieting naar de barbershop. Bij de tunnel stond op dat moment een persoon met een motorscooter.
Getuigen hebben gezien dat direct ná het schieten, twee mannen zijn weggereden op een motorscooter in de richting van de Jan de Louterstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u deze personen gezien en/of beschikt u over camerabeelden waar zij mogelijk op staan, geef het alstublieft door. Ook als u meer over de motorscooter kunt vertellen, hoort de politie graag van u.

Voorlopig gesloten

Het motief van de daders is nog onbekend. Om zowel buurtbewoners als de eigenaar te beschermen, is de barbershop voorlopig op last van de burgemeester gesloten.

Help de politie

Ieder detail kan belangrijk zijn in dit onderzoek. Heeft u iets gezien van (een van) de incidenten, weet of vermoedt u wie erbij betrokken waren of heeft u informatie over een mogelijke aanleiding? Meld het alstublieft.

Beschikt u over camerabeelden die in het onderzoek van belang kunnen zijn? Neem contact op met de politie of upload uw opnamen direct via het online tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u de eigenaar van de kapperszaak een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar