Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Beelden van relschoppers tijdens demonstratie Malieveld

Opsporing Verzocht Preloader

Een demonstratie tegen het coronabeleid op het Malieveld in Den Haag liep zondagmiddag 21 juni 2020 compleet uit de hand. Relschoppers gebruikten daarbij fors geweld tegen de politie. Hoewel er al een aantal verdachten is aangehouden, is de politie nog op zoek naar drie andere personen.

Eerder werd er al besloten om de demonstratie te verbieden, omdat de 1,5 meter niet gewaarborgd kon worden. Ondanks dat de organisator ‘Viruswaanzin’ online een alternatieve demonstratie had geregeld, kwamen er alsnog honderden mensen naar het Malieveld. 

Voetbalhooligans

De politie had aanwijzingen dat voetbalhooligans de demonstratie wilden aangrijpen om in Den Haag te komen vechten. Daarom werd met een drone en een helikopter het terrein in de gaten gehouden.

Beeld vanuit helikopter Preloader
Beeld vanuit helikopter
Beeld vanuit helikopter Preloader

Stenen gooien

Op de beelden is te zien hoe mensen plotseling stenen beginnen te gooien. Hoewel een aantal de situatie probeert te sussen, slaat de sfeer om. Een groep besluit vervolgens het veld af te gaan.
Bij het Centraal Station concentreert de groep zich en lijkt er plotseling een aanval te zijn, waardoor het winkelend publiek het station in vlucht. Ook de Mobiele Eenheid van de politie wordt belaagd.

Confrontatie bij Centraal Station Preloader
Confrontatie bij Centraal Station
Confrontatie bij Centraal Station Preloader

Verdachten op beeld

Iemand heeft zelfs vol tegen het hoofd van een politieagent geschopt, terwijl de agent al op de grond lag. Ook is er met stenen en rookbommen naar mensen en paarden gegooid. Van nog drie personen die voor ernstige delicten worden gezocht, toont de politie onderstaande foto’s.

Herkent u één van de verdachten?

Neem contact op met de politie als u één of meerdere van de verdachten op de foto’s herkent.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar