Bejaard echtpaar gewelddadig overvallen

Twee mannen overvallen vrijdagavond 23 februari een bejaard echtpaar in hun woning aan de Loevestein in Ede. De man des huizes raakt hierbij gewond.

update

Tien tips sinds de uitzending van 28 augustus, maar de daders zijn nog niet aangehouden. Vermoedt u iets? Laat het ons weten!

Onverwachts gaat die avond rond 20.00 uur de bel. Wanneer de bewoner de voordeur opent, wordt hij direct overmeesterd door twee overvallers.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op vrijdagavond 23 februari omstreeks 20.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Loevestein in Ede?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bedreiging met mes

Terwijl het duo schreeuwt om geld, duwen ze de 82-jarige man tegen de grond onder bedreiging met een mes. Hij wordt met het wapen in zijn gezicht geprikt, waardoor hij verwondingen oploopt. Zijn echtgenote bevindt zich op dat moment in de woonkamer.

Geen buit

De twee mannen struinen nog door het huis, maar verlaten de woning zonder buit. De echtgenote slaat in verwarde toestand alarm op straat, waarop een alerte buurtbewoner de politie belt. Het is onduidelijk waarom de daders juist bij deze mensen heeft toegeslagen; het echtpaar is zeer geliefd in de wijk.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtauto: mogelijk een Peugeot 306

Kort na de overval zien oplettende wandelaars twee mannen rennen, zo’n 200 meter bij de woning vandaan. In het Proosdijpark sprinten de mannen richting de kinderboerderij en stappen in een auto, mogelijk een Peugeot 306. De auto wordt door een derde man bestuurd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het drietal rijdt vanaf de Floreslaan de Proosdijerveld op en vervolgens langs het Texaco-tankstation.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft mogelijk een Peugeot 306 of een soortgelijke auto op vrijdagavond 23 februari zien rijden in de omgeving van de Loevestein in Ede?

Signalement overvallers

De twee mannen zijn gezien door een voorbijganger, waarbij een groot lengteverschil opviel. Een van de overvallers is circa 1.90 meter lang, heeft een slungelig postuur en droeg de bewuste avond een grijs vest met capuchon. Zijn compagnon wordt ongeveer 1.70 meter lang geschat en droeg donkere kleding met een capuchon over zijn hoofd. Beide mannen zijn vermoedelijk rond 18 jaar oud.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de overvallers zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar