Bejaarde dame al vier keer de dupe van babbeltrucs

Nietsvermoedend deed een 85-jarige vrouw op vrijdagmiddag 26 juli 2019 een paar boodschapjes bij de Jumbo aan de Zuidpromenade in Soest. Helaas had ze niet door dat iemand haar scherp in de gaten hield.

update
teaser-date

04-02-2020 20:53

Ondanks de drie tips, is de man nog niet herkend. Weet u wie hij is? Geef het alstublieft door.

De betreffende man liep achter haar aan de winkel uit. Toen de vrouw eenmaal thuis was, ging na een aantal minuten de bel en bleek diezelfde man voor de deur te staan.

Babbeltruc

Die 26e juli was het in Nederland verzengend warm, wel zo’n 40 graden. Toen de man aanbelde met de vraag of hij iets mocht drinken, aarzelde de bewoonster niet.
Helaas bleek toen de man vertrokken was dat de portemonnee van de 85-jarige dame óók was verdwenen. Hij heeft die waarschijnlijk gestolen terwijl zij een glas water voor hem haalde.

Mogelijk ingeseind

De was al drie keer eerder slachtoffer geworden van babbeltrucs, steeds door toedoen van mensen die bij haar aan de deur kwamen. De politie houdt er rekening mee dat er daders zijn die elkaar onderling inseinen over ‘gemakkelijke’ slachtoffers.

Grote gevolgen

Na deze laatste babbeltruc heeft de familie van het slachtoffer met pijn in het hart moeten besluiten dat mevrouw beter niet meer zelfstandig kan wonen. Zij woont inmiddels in een zorgcentrum.

Wie is de man op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Dit was al de vierde keer dat de 85-jarige vrouw slachtoffer werd van een babbeltruc. Om haar uw steun te betuigen, gebruik de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar