Beroving diamantair aan de Kalverstraat

Rond 13.15 uur op 29 november komt een onbekende man de winkel binnen van een diamantair aan de Kalverstraat. Hij lijkt in eerste instantie een gewone klant, maar zijn bezoek neemt een grimmige wending.

update

Inmiddels zijn er vijf tips binnengekomen over deze man, bedankt!

Hij wijst twee ringen aan, van rond 2.500 euro elk, die hij nader wil bekijken en passen. De Engelssprekende man laat daarna vriendelijk weten dat hij er nog even over wil nadenken.

 

“Pistool op zak”

Minuten later is hij terug om nogmaals te kijken en te passen. Maar dan, aan een tafel bij een verkoopster, slaat de sfeer om. Hij vertelt haar dat hij een pistool op zak heeft – en dat als hij wordt tegengewerkt, hij zal schieten.

Daarop rent de man de juwelierszaak uit, met de twee dure ringen. Het slachtoffer gaat nog even achter hem aan, maar de dader verdwijnt in de mensenmassa op de Kalverstraat.

De dader heeft een lichte huidskleur, is vermoedelijk tussen 30 en 40 jaar oud en tussen 1.60 en 1.70 meter lang. Herkent u hem op de bewakingsbeelden, geef het door aan de politie.

  • pointer Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Diamanten ringen

De twee sieraden die de man buitmaakte, zijn allebei 18-karaats gouden ringen met ingezette diamanten.

Dit gestolen exemplaar bevat 35 diamanten, waarvan 21 ‘baquette’ geslepen en 14 ‘princess’.

De andere ring die werd meegenomen bevat 55 ‘briljant’ geslepen, ronde diamantjes.

Het is goed mogelijk dat de kostbare ringen ergens te koop zijn aangeboden. Heeft u ze gezien of weet u waar ze kunnen zijn, laat het de politie weten.

  • pointer Wie weet waar de getoonde ringen zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar