Bewoner ‘Polenhotel’ gestoken door overvallers

In een pand dat als hotel wordt gebruikt voor met name Poolse arbeidsmigranten werd in de nacht van 7 op 8 januari 2021 een opmerkelijke overval gepleegd. Twee mannen die deden alsof ze goede bedoelingen hadden, worden verdacht van een steekincident en diefstal.

update
teaser-date

11-05-2021 21:36

Meer dan veertig tipgevers namen na de uitzending contact op. Daardoor is inmiddels duidelijk dat de auto een Toyota RAV 4 is. Meer informatie over de daders blijft welkom.

Op camerabeelden is te zien dat rond 02.40 uur twee mannen werden binnengelaten in het pand aan de I.B.C. Weg; via een raam in de kelder, waar op dat moment drie bewoners waren. Het tweetal vroeg naar een bepaalde kamer, waarop één van de bewoners een stukje mee op liep om hen de weg te wijzen.

Bedreigd en gestoken

Een paar minuten later sloegen de twee mannen op de vlucht. In de tussentijd is een bewoner op zijn kamer bedreigd met een vuurwapen en een mes. Het slachtoffer heeft geld en zijn telefoon moeten afgeven en is door zijn belagers in zijn been gestoken.
De verdachten gingen ervandoor in een auto met opvallende velgen, die werd bestuurd door een derde persoon. Het is niet duidelijk wat voor een auto het precies was; denkt u dit te weten, neem alstublieft contact op.

Goed op beeld

Het tweetal, dat net als het slachtoffer Pools sprak, staat goed op beeld. De man in de donkerkleurige kleding is wat slungelig en had zijn gezicht deels bedekt. De man met de blauwe trui is duidelijk kleiner en heeft een wat steviger postuur.
Heeft u een idee wie deze verdachten zijn of waar zij zich bevinden? Geef het alstublieft door. Ook als u iets weet of vermoedt over de bestuurder van de auto die is gefilmd, hoort de politie dat heel graag.

Help de politie

  • Wie herkent (een van) de verdachten?
  • Wie weet meer over de auto en/of de bestuurder ervan?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar