Blijvend letsel bij vrouw (55) door schampschot tijdens overval

Beloning €15.000,-

De politie is op zoek naar drie mannen die de bewoners van een huis aan Het Veer in Avenhorn met veel geweld overvielen. Bij die overval - in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 januari - ontstond een heftige worsteling tussen de bewoners en de overvallers. Daarbij viel een schot.

De vrouw raakte ernstig gewond door een schampschot in haar hals. Haar 57-jarige vriend raakte gewond aan zijn hoofd en schouder.

update
teaser-date

22-06-2021 21:09

Sinds de uitzending zijn er meer dan zestig reacties binnengekomen; het meerendeel ging over de auto. Meer informatie over de daders blijft welkom.

Twee centimeter naar achteren en ze was dood geweest."

Partner van slachtoffer 

Worsteling

De bewapende daders - die uit waren op het geld van de slachtoffers - handelden uiterst gewelddadig en sloegen de bewoner terwijl hij lag te slapen. Toen het slachtoffer zich verdedigde en met de overvaller in gevecht ging, werd hij met een schemerlamp tegen zijn hoofd geslagen en bedreigden ze hem met de dood. Zijn vriendin liep een schampschot op in haar hals en houdt blijvend letsel over aan de overval. Hun huis is inmiddels goed beveiligd.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

regio Preloader
 
regio Preloader

Signalement van drie mannen

De politie is op zoek naar drie mannen van zo’n 20 - 25 jaar oud. Eén van hen was zo’n 1.80m lang en had een breed postuur. De ander was zo’n 1.75m lang en had een normale lichaamsbouw. De derde overvaller was klein van stuk: zo’n 1.68 en had een lichte huidskleur. Tijdens de overval hadden de mannen zwarte gezichtsbedekking en droegen ze een hoody of capuchon. 

Gebeten in vingers van overvaller 

Tijdens de worsteling heeft de bewoner één van de overvallers in een houtgreep weten te nemen en hem vervolgens heel erg hard in één van zijn vingers gebeten. Het kan goed zijn dat de overvaller daarbij gewond is geraakt. Mogelijk is dat opgevallen bij mensen in zijn omgeving, bijvoorbeeld omdat hij in de dagen na de overval een pleister of verband droeg. Misschien heeft hij zich zelfs laten behandelen bij een dokter.

Gevlucht in auto

De daders zijn waarschijnlijk vertrokken in een auto en richting Alkmaar gereden. De politie wil graag weten van welk merk en type auto deze auto is en ook wiens eigendom het is.

Bijzondere hanger buitgemaakt

De overvallers hebben naast een paar honderd euro en een autosleutel, ook een bijzondere hanger buitgemaakt. Het is een door het slachtoffer bewerkte gulden uit 1963 van koningin Juliana met een Elviskuif.

bijzondere hanger Preloader
 De buit van de overvallers 
bijzondere hanger Preloader

Help de politie

 

  • Wie heeft informatie over de overvallers en of de auto?
  • Wie heeft informatie over het motief van de overvallers?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar