Brandstichting café de Toffe Peer aan de Dorpsstraat

Opsporing Verzocht Preloader

Een eerste poging mislukt, maar de tweede keer is succesvol. Met hulp van een auto…

update

Zo’n 20 tips, de gouden tip lijkt er nog niet bij te zitten, maar het onderzoek kan wel verder.

In de ochtend van dinsdag 7 mei rond 04.30 uur rijdt een gestolen Kia Sportage tegen de pui aan van café de Toffe Peer aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord, waarna het café in brand wordt gestoken. Omdat er gevaar dreigt voor omliggende bewoonde huizen, schraalt de brandweer de brand al gauw op naar zeer groot. Uiteindelijk kan het café niet worden gered. Het brandt van voor naar achteren volledig uit. Winkels en huizen in de buurt hebben veel water- en rookschade.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Poging

Op vrijdag 3 mei om 03.50 uur, is er al door twee personen geprobeerd om brand te stichten, maar dit mislukt. Twee personen hebben twee jerrycans en een mogelijk zelfgemaakte ‘deurram’ bij zich, waarover de politie graag meer wil weten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kia Sportage

De witte Kia Sportage was een uur voor de brandstichting zo’n 10 kilometer verderop weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Roerdomp in Etten-Leur. De politie hoort het ook graag als iemand de auto tussen ongeveer 03.30 uur en 04.30 uur zag rijden en bij het café heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De daders zijn na de brandstichting lopend gevlucht in de richting van de Sportparkstraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige oproep 1

De politie zoekt de inzittenden van een kleine lichtkleurige bestelwagen die kort voor de brand door de Dorpsstraat reed.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige oproep 2

Ook is de politie op zoek naar de inzittenden van een groot model bestelbus met een logo aan de zijkant, die vlak voor de brand via de Dorpsstraat richting de A58 reed.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige oproep 3

Net als de bestuurder van deze auto, die tijdens de poging brandstichting een paar dagen ervoor, langsreed en juist kwam vanuit de richting van de snelweg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de ochtend van dinsdag 7 mei rond 04.30 uur getuige geweest van de brandstichting bij café de Toffe Peer aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdag 3 mei om 03.50 uur getuige geweest van de poging tot brandstichting bij café de Toffe Peer?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders van de poging brandstichting?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van de diefstal van de witte Kia Sportage een uur voor de brandstichting vanaf een parkeerplaats aan de Roerdomp in Etten-Leur?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de auto tussen ongeveer 03.30 uur en 04.30 uur zien rijden en/of bij het café gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders na de brandstichting zien vluchten in de richting van de Sportparkstraat?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in één van de getuigenoproepen of weet wie één van deze personen is of zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over een mogelijk motief voor de brandstichting?

Kijk ook eens naar