Brandstichting in huis aan de Bongerd

Beloning € 7.500

60-jarige bewoonster ternauwernood gered

In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 juni is rond 04:00 uur brand gesticht bij een huis aan de Bongerd in Almelo. De Hoofdofficier van Justitie in Overijssel looft een beloning uit van 7.500 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vergist

De politie heeft geen enkele aanwijzing dat de slachtoffers een conflict hadden. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat de daders zich hebben vergist en eigenlijk een ander huis op het oog hadden. Bij het aansteken van de brand, gebruikten de daders een brandbare vloeistof en een aantal aanmaakblokjes. Misschien herinnert iemand zich dat die kort voor de brand ergens zijn aangeschaft.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Het is mogelijk dat het om een vergissing gaat. Heeft u in dat geval een idee wie de daders eigenlijk hadden willen treffen?

Angstige minuten

Op het moment van de brandstichting was de mannelijke bewoner buitenshuis aan het werk. Zijn echtgenote werd kort na 04:00 wakker en zag dat de benedenverdieping helemaal in brand stond. Na een aantal angstige minuten werd zij door de brandweer met een hoogwerker uit het huis gehaald.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de brandstichting of over het motief erachter?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Steekvlam

Een getuige heeft die nacht 2 mannen gezien bij een raam aan de zijkant van het huis. Wat opviel was dat de ene man een stuk langer was dan de andere. De kleinste gooide iets naar binnen dat een steekvlam veroorzaakte, waarop de langere man direct zijn gezicht afdekte met zijn arm. Het is mogelijk dat hij een brandwond of schroeiplek heeft opgelopen; wellicht zet dat iemand aan het denken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De beide mannen renden vervolgens weg van de Bongerd, over de Sesastraat langs het appartementencomplex daar, in de richting van de spoorbaan die langs de Burgemeester Raveslootsingel loopt. Heeft u informatie over het vervolg van hun vlucht of is u iets verdachts opgevallen die nacht in de omgeving van de Bongerd, meldt u dat dan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee wie de daders zijn? De langste van de twee is misschien zelf licht gewond geraakt door een steekvlam.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brand in de Palestrinastraat

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november 2017 is ook brand gesticht in de Palestrinastraat in Almelo. Diezelfde nacht heeft de politie twee inzittenden van een zwarte Fiat Punto aangehouden, een 23-jarige man uit Apeldoorn en een 18-jarige man uit Heerde. De man van 23 wordt er ook van verdacht ook betrokken te zijn bij de brandstichting aan de Bongerd. Hij zit momenteel vast. Overigens had de verdachte die auto van iemand geleend en die auto is na onderzoek weer teruggeven aan de eigenaar. 

Tweede brandstichter

Maar de politie is nog op zoek naar de tweede brandstichter . Dat is vermoedelijk een bekende van de man van 23 uit Apeldoorn er op 2 juni bij was aan de Bongerd in Almelo. Hij kan toen brandwonden hebben opgelopen. Voor de oplossing is nog altijd een beloning van 7500 euro.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief voor brand aan de Bongerd

Voor de brand aan de Bongerd is nog geen motief bekend, het kan een vergissing zijn geweest. De politie onderzoekt nog hoe de daders zich dan konden vergissen. De huizen aan de Bongerd en de Palestrinastraat lijken niet op elkaar en liggen 2,5 kilometer bij elkaar vandaan. Voor de veiligheid van degene die toen wel slachtoffer had moeten zijn, wil de politie graag zo snel mogelijk weten wie ze op 2 juni op het oog hadden. Overigens is op 11 december een 31-jarige vrouw aangehouden, de politie denkt dat zij ook betrokken is bij de brand aan de Bongerd. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de tweede brandstichter is?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie het eigenlijke doelwit voor deze brandstichting had moeten zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar