Brandstichting kapsalon R.H. Haarstudio op de hoek van de Hildo Kropstraat

Opsporing Verzocht Preloader

Zeker één van de daders heeft vlam gevat door de enorme vuurbal.

update

2 tips, er moeten meer mensen zijn die vermoeden wie hier brand stichtten, zeker door de combinatie met hun zwarte SUV.

In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart wordt er rond 03.30 uur brand gesticht in de Nieuwegeinse kapperszaak R.H. Haarstudio op de hoek van de Hildo Kropstraat. Niet alleen de kapperszaak staat in brand, ook het eetcafé en de garage staan in lichterlaaie. Het vuur grijpt razendsnel om zich heen en de brandweer is dan ook urenlang bezig met het blussen en het nablussen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brandstichting

Op bewakingsbeelden komt er een zwarte terreinwagen aanrijden. De inzittenden pakken iets uit de achterbak en forceren een ruit. Ze doven hun lichten en gooien bij de kapperszaak een molotovcocktail naar binnen. Al gauw ontstaat een enorme vuurbal en komen de brandstichters naar buiten gerend. De ene man stapt direct in, maar de andere man heeft vlam gevat. Zijn arm staat in brand en het doven duurt even en dan rijden ze met gedoofde lichten weg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Een getuige zag de zwarte SUV nog wegrijden in de richting van de Sluyterslaan en ontdekte de brand. Daardoor werd de brandweer snel gewaarschuwd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Eén van de mannen moet zeker brandwonden hebben opgelopen aan zijn arm en ook de kapsels van beide mannen kunnen door de enorme vuurzee veranderd zijn, net als hun kleding.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart rond 03.30 uur getuige geweest van de brandstichting op kapperszaak R.H. Haarstudio op de hoek van de Hildo Kropstraat in Nieuwegein?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de zwarte terreinwagen en mogelijke brandwonden de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien vluchten?

Kijk ook eens naar