Brillendief op heterdaad betrapt, maar ontsnapt

Door zijn manier van ‘shoppen’ viel een brillendief door de mand, op 16 augustus 2019 bij een opticien aan het Paletplein. Medewerkers confronteerden de man, maar hij wist na een worsteling te ontkomen.

update
teaser-date

10-03-2020 21:13

Er kwamen twee tips binnen, maar helaas is de winkeldief nog niet gevonden. Weet u wie hij is? Geef het door!

De dader bekeek die vrijdagmiddag in de winkel eerst een aantal zonnebrillen en ging vervolgens rondkijken bij de gewone brillen. Dat viel de medewerkers op, want klanten komen over het algemeen voor één soort bril. Ze besloten de man in de gaten te houden.

Als er iets verdachts binnenkomt, houden we ’m op de camera sowieso al in de gaten. En als het nodig is, gaan we helemaal op zijn lip staan.”

Eigenaar brillenwinkel

Direct aangesproken

Bewakingscamera’s en eigen waarneming bevestigden het voorgevoel: de man stopte een aantal brillen weg in zijn kleding. Hij werd daarop direct aangesproken en medewerkers probeerden hem tegen te houden, maar hij wist zich los te worstelen en de winkel uit te rennen.

Brillendief Paletplein Tilburg Preloader
Brillendief Paletplein Tilburg Preloader

Brillendief Paletplein

De paar woorden die de dief in de winkel sprak, deed hij in het Engels. De medewerkers vermoeden dat hij een Oost-Europese achtergrond heeft.

  • Naar schatting tussen 25 en 35 jaar oud
  • blond, destijds kortgeschoren haar
  • droeg blauwe, korte broek en zwarte gympen met witte zolen
  • bij de worsteling is zijn grijze t-shirt gescheurd.

De man liet in zijn vlucht een klein spoor van brillen achter, maar ging er toch met een aantal exemplaren vandoor. Die hebben een winkelwaarde van in totaal zo’n tweeduizend euro.

Tweede man buiten

Mogelijk had de dief een handlanger die buiten op hem wachtte. Een rokende man liep heen en weer en leek opmerkelijk veel aandacht te hebben voor wat zich bij de opticien afspeelde. Deze tweede man is vermoedelijk weggereden in een bruine of beige Nissan Almera.

Help de politie

  • Wie weet wie de man op de beelden is, heeft hem mogelijk ergens gezien of weet waar hij verblijft?
  • Wie weet iets over de tweede man of over de beige of bruine auto waar hij vermoedelijk in reed?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar