Brutale inbreker maakt praatje met bejaarde bewoonster

De politie krijgt tijdens de Coronacrisis minder meldingen dan gebruikelijk binnen over bijvoorbeeld inbraken, doordat veel mensen meer tijd thuis doorbrengen. Toch laten criminelen zich niet per definitie weerhouden door de aanwezigheid van bewoners, zo bleek op zondag 16 februari 2020 in Ermelo.

update
teaser-date

14-04-2020 20:20

Er zijn drie tips binnengekomen over deze inbreker, maar helaas nog geen gouden. Herkent u hem? Geef het door!

Aan de Hardewijkseweg daar in het Gelderse dorp sloeg een brutale inbreker rond 19.15 uur toe terwijl de 84-jarige bewoonster thuis was. De man is zowel binnen als buiten uitvoerig vastgelegd door bewakingscamera's.

“Van alles aan de hand”

Te zien is hoe hij buiten de situatie verkent en vervolgens binnen rondsluipt. Hij gaat de trap op naar boven, maar vindt daar kennelijk niets van zijn gading, want is al vrij snel weer beneden.
Wanneer hij tussendoor weer even buiten is, hoort de bewoonster iets en gaat ze kijken bij de voordeur. Opmerkelijk genoeg slaat de inbreker niet op de vlucht, maar gaat hij met haar een gesprek aan. Er zou van alles aan de hand zijn daar buiten, maar hij “houdt het in de gaten”.

Anderhalf uur

Terwijl het slachtoffer even later weer in haar huiskamer zit, weet de dader nogmaals binnen te komen. Hij gaat er uiteindelijk vandoor met de portemonnee van mevrouw en een haar dierbare gouden armband. In totaal is de man zo’n anderhalf uur in en rond de woning geweest.

Om u een indruk te geven van de uitgebreide inspectie die zo’n inbreker soms doet voor hij een woning binnengaat, hieronder ruim 18 minuten beeld van de dader in Ermelo. Let u op zijn gedragingen vanaf het moment dat hij bij de woning aankomt: iedere mogelijke weg naar binnen verkent en probeert hij.

Help de politie

De beelden van de dader zouden herkenning moeten kunnen opleveren. Ondanks de infraroodstand van de camera is hij herkenbaar in beeld. Wat aan hem opvalt, is onder meer een flinke tatoeage op de linkerkant van zijn nek. Weet of vermoedt u wie de man is, meld het a.u.b.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via de link hieronder kunt u het 84-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar