Cafégasten gezocht om poging doodslag

Bij een café aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam mishandelden twee bezoekers vanuit het niets twee andere mannen. Vanwege de ernst van het geweld zoekt de politie het tweetal op verdenking van onder meer poging tot doodslag.

Het gebeurde in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 februari 2022. Rond 03.00 uur, bij het sluiten van de kroeg, vertrokken de twee slachtoffers. Eenmaal buiten werden ze aangevallen door de twee opgefokte verdachten.

Buiten westen

Nog voordat de portier kon ingrijpen, werden de slachtoffers naar de grond geslagen en tegen het hoofd geschopt. Terwijl het ene slachtoffer vrijwel direct buiten westen raakte, krabbelde de andere in eerste instantie op. Dat kwam hem op extra klappen en trappen te staan, waarbij ook hij het bewustzijn verloor.
De verdachten vertrokken vervolgens samen met een derde man. Hij lijkt geen geweld te hebben gebruikt, maar de politie wil hem natuurlijk heel graag spreken als getuige.

Wie herkent (een van) deze mannen? Preloader
Wie herkent (een van) deze mannen?
Wie herkent (een van) deze mannen? Preloader

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt iets over de identiteit van de twee verdachten en/of mogelijk over die van de derde man die zich bij hen aansloot?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar