Champagnedieven roven winkelschappen leeg

Opsporing Verzocht Preloader

Een glaasje bubbels voor tijdens de feestdagen of bij een barbecue: het maakte voor deze winkeldieven niet uit. In juli 2019 roofden ze bij verschillende Albert Heijns in Oost-Nederland de champagneflessen uit de schappen. Gelukkig zijn er duidelijke beelden van de daders.

update
teaser-date

27-01-2020 13:05

Van één van de drie verdachten is de identiteit inmiddels bekend. Herkent u de anderen of ziet u ze ergens, geef het door. Mogelijk zijn zij ook elders in het land actief.

Albert Heijn Zwolle

Op woensdag 17 juli verschijnen twee mannen en een vrouw rond 13.30 uur bij de Albert Heijn aan de Pijmanstraat in Zwolle. Terwijl de vrouw duidelijk op de uitkijk staat, weten de mannen subtiel de flessen te ‘verstoppen’ in een bodywarmer. 

Raalte en Warnsveld

Hun buit in Zwolle blijkt niet genoeg, want diezelfde dag slaan ze ook nog bij de Albert Heijn in Raalte toe; wederom met de bodywarmer-truc. Een week later, op 25 juli, verschijnt het mannelijke duo tot twee keer toe ook bij de Albert Heijn in het Gelderse Warnsveld. Ondanks de vroege drukte, weten ze ook hier het schap leeg te roven. Hun totale buit die ochtend: ruim 600 euro.

Scheermesjes en tandenborstels

De voorkeur van deze dieven gaat niet slechts uit naar champagne. Een half jaar eerder gingen ze – bij diezelfde Albert Heijn in Warnsveld – er ook vandoor met Gilette-scheermesjes en in Apeldoorn maakten ze handenvol opzetstukjes voor elektrische tandenborstels buit.

Help de politie

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar