Chileense inbreker en handlanger mishandelen slachtoffer

Een inbreker die internationaal gezocht wordt, sloeg met een nog onbekende handlanger toe in het Noord-Hollandse Overveen. Ze troffen een bewoner thuis, maar lieten zich daar niet door afschrikken. Het tweetal mishandelde de man en ging er met een aantal kostbaarheden vandoor.

Het gebeurde rond 09.30 uur op woensdag 31 augustus 2022. De twee verdachten zijn door camera’s vastgelegd zowel in de straat waar het slachtoffer woont als een kilometer verderop in Haarlem.

Denk mee en tip

Van de slankere man weet de politie wie hij is. Zijn naam is Sergio Bustamante Torres, hij komt uit Chili en duikt door heel Europa op in politeonderzoek naar inbraken. Op een bril die in de woning in Overveen achterbleef, is Torres’ DNA aangetroffen.
De identiteit van de tweede, wat gezettere man op de beelden is nog onbekend. Heeft u een idee wie hij kan zijn of waar hij en/of Torres zich kunnen bevinden, neem alstublieft contact op met de politie.

Help de politie

Het is niet uit te sluiten dat de inbrekers nog in Nederland zijn. Weet u daar iets over, geef het alstublieft door aan de politie. Ook als u informatie heeft over hun verblijfplaats rond 31 augustus vorig jaar, hoort de politie heel graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar