Coffeeshop op klaarlichte dag beschoten

Coffeeshop The Game aan de Breestraat is voor de tweede keer het doelwit van een aanslag. Zondagochtend 16 september is het pand beschoten. Er raakte niemand gewond.

update

Na onze uitzending van 25 september kwamen 13 tips binnen, onder meer over het gebruikte wapen en de kleding van de schutter. Hopelijk kunnen we u binnenkort meer ontwikkelingen melden.

Rond 08.30 uur doorboren twee kogels de ruit van de coffeeshop. Er is geschoten door een man met een klein automatisch wapen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Haperend wapen

Rond 05.55 uur heeft een man ook al met een vuurwapen voor de coffeeshop gestaan. Toen haperde het wapen. Diezelfde ochtend heeft een man ook geprobeerd coffeeshop ‘The Future’ in de Peperstraat te beschieten. Bij deze poging haperde het wapen ook. 2,5 uur later keert een schutter terug naar de Breestraat om de klus af te maken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de twee mannen in de ochtend van 16 september gezien in de Breestraat of Peperstraat in Delft?

Donkere trui met capuchon

De uiteindelijke schutter in de Breestraat is donkergetint, had een pluizig baardje en een grote bril. Hij droeg donkere kleding, waaronder een trui met capuchon. Op de voorkant van de hoody stond waarschijnlijk een witte tekst of logo. 

Opvallende schoudertas

Daarnaast droeg hij een wit/blauwe tas met lange hengels, vermoedelijk een soort schoudertas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van de incidenten. Heeft u een van deze mannen zondagochtend 16 september ergens gezien? Neem dan alstublieft contact op met de politie. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets opvallends gezien in de Breestraat op zondagochtend 16 september?

Meerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat middenstanders in het centrum van Delft getroffen worden door aanslagen. Eerder werd bij deze coffeeshop al een handgranaat tot ontploffing gebracht. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er iets over het motief van deze incidenten? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar