Daders gezocht van reeks parfumdiefstallen

Opsporing Verzocht Preloader

De politie vraagt uw hulp bij de herkenning van een aantal winkeldieven die toesloegen bij filialen van Ici Paris XL. Tweemaal in Zoetermeer en een keer in Den Haag maakten ze voor flinke bedragen aan dure luchtjes buit.

Van alle drie de diefstallen staan de verdachten goed op beeld. Neem contact op als u één of meer van hen herkent; dat mag als u dat liever doet ook anoniem.

update
teaser-date

22-02-2022 21:12

Dankzij uw tips is bekend wie één van de zeven verdachten is. Zijn afbeelding is daarom van deze pagina verwijderd. Over de andere vijf mannen en de vrouw ontvangt de politie nog graag informatie.

Zoetermeer, 15 augustus 2021

Twee mannen met baarden en opvallende kleding liepen de parfumerie in Zoetermeer binnen, direct gevolgd door een man op badslippers van Fila. Ze wisten een paar flesjes parfum in een tas te stoppen en rommelden daarbij met de beveiligingsstickers.

Zoetermeer, zondag 15 augustus 2021 Preloader
Zoetermeer, zondag 15 augustus 2021
Zoetermeer, zondag 15 augustus 2021 Preloader

Hoewel een alerte medewerkster het drietal in de gaten kreeg, renden de mannen net op tijd de winkel uit. Laat het weten als u weet of vermoedt wie zij kunnen zijn.

Zelfde filiaal, 16 september

De alertheid is nog aanwezig bij het personeel van hetzelfde filiaal wanneer een maand later twee mannen daar op dievenpad zijn. Eén van hen had een baard en droeg een DSquared2-shirt, de andere viel op door zijn hagelwitte gympen en geruit overhemd.

Zoetermeer, donderdag 16 september 2021 Preloader
Zoetermeer, donderdag 16 september 2021
Zoetermeer, donderdag 16 september 2021 Preloader

Ook dit duo wist op het nippertje te ontkomen toen een medewerkster doorhad wat ze aan het doen waren. Eén van de twee liet bij de uitgang zijn deel van de buit vallen. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie deze mannen kunnen zijn.

Den Haag, 19 oktober 2021

Net als de daders in september in Zoetermeer maakten de drie dieven die op 19 oktober in Den Haag hun slag sloegen, gebruik van geprepareerde tassen. Deze keer waren het een vrouw en twee mannen die met dure parfums wegkwamen. Eén van deze mannen is dezelfde die op 16 september met een handlanger werd gefilmd.

Vrouwelijke verdachte en man die ook in Zoetermeer was Preloader
Vrouwelijke verdachte en man die ook in Zoetermeer was
Vrouwelijke verdachte en man die ook in Zoetermeer was Preloader

De politie houdt er overigens bij álle getoonde winkeldieven sterk rekening mee dat zij vaker uit stelen gaan, mogelijk ook elders in het land. Deelt u alstublieft hun beelden, ter herkenning én om winkelpersoneel te waarschuwen.

Geef uw tip door

Wie herkent één of meer van de personen op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar