Diefstal 500 gouden ringen bij juwelierszaak Het Harnas aan de Korenstraat

Een groep gewiekste dieven is mogelijk landelijk actief.

update

4 tips en die lijken alleen maar verder te bevestigen dat deze groep dieven landelijk actief is. Extra tips over hen zijn zeer welkom!

Op woensdagmiddag 29 mei 2013 komen twee stellen juwelierszaak Het Harnas aan de Korenstraat in Apeldoorn binnen. Ze lopen een tijdje geïnteresseerd door de winkel voordat ze tot actie overgaan: drie van de personen leiden de medewerkers af zodat één van de mannen ongezien  de werkplaats in kan glippen. Nog geen twee minuten later komt de man met twee volle tassen met ringen de ruimte weer uit en loopt rustig met de andere drie weer naar buiten.

Buit

Deze Engelssprekende groep heeft op deze manier zo’n 500 gouden ringen gestolen.

Landelijk

Inmiddels is ook bekend dat dit niet de enige juwelierszaak is waar ze hebben toegeslagen. Ze lijken landelijk actief te zijn, want ook juweliers in Gorinchem en Deventer zijn door hen bezocht. En mogelijk hebben ze nog wel meer op hun geweten.

Dader 1

Eén vrouw uit die groep is onherkenbaar gemaakt omdat haar identiteit reeds bekend is. De rest word nog gezocht.

Dader 2

Dit is de man die met de bij de politie inmiddels bekende blonde vrouw binnenkwam. Hij is blank, slank en heeft kort donker haar.

Dader 3

Dat is de man die uiteindelijk met de aanzienlijke buit naar buiten wandelde. Ook hij is blank, slank met kort donker haar en hij droeg een bril.

Dader 4

Dit is de vrouw met wie dader 3 hij binnenkwam. Het is een blanke, slanke vrouw met lang donker haar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op woensdagmiddag 29 mei 2013 getuige geweest van de diefstal bij juwelierszaak Het Harnas aan de Korenstraat in Apeldoorn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de gestolen ringen heeft, waar ze zijn of heeft ze te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is mogelijk ook slachtoffer van deze groep geworden?

Kijk ook eens naar