Diefstal uit auto, dader op beeld

De politie is op zoek naar een man die op vrijdagmiddag 5 juni 2020 spullen uit een auto heeft gestolen in Amsterdam. Dankzij camerabeelden is er een duidelijk signalement van de dader.

De diefstal gebeurde op klaarlichte dag omstreeks 14.00 uur op de Paleisstraat. Wanneer het slachtoffer (30) zijn grijze Citroen parkeert en wegloopt, is kort daarna te zien hoe twee mannen koers zetten richting het voertuig.

Signalement auto-inbreker

De politie is specifiek op zoek naar de man die daadwerkelijk de auto in ging; zijn handlanger is inmiddels herkend. De nog gezochte verdachte heeft een lichte huidskleur en een normaal tot fors postuur. Hij is vermoedelijk tussen 25 en 35 jaar oud en 1.85 tot 1.90 meter lang. Op de dag van de auto-inbraak had hij donkere baardgroei, overlopend tot aan de bakkebaarden.

De auto-inbreker droeg die middag een paars/zwart jack met capuchon, een donkerblauwe spijkerbroek en een zwarte pet met witte stiksels. Hij had ook blauwe sneakers aan met witte zolen.

Persoonlijke spullen

Meerdere persoonlijke spullen werden uit het handschoenenkastje van de auto meegenomen, waaronder een bankpas en een waardevolle Ray-Ban-zonnebril.

Help de politie

Wie herkent de auto-inbreker?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Gebruik de link hieronder om de gedupeerde een bericht te sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar