Dood 58-jarige Kenneth Renaldo Richards

Beloning € 10.000

Het laatste levensteken van Kenneth Richard was een telefoongesprek met een personeelslid. Voor wat betreft het motief van zijn dood houdt de politie rekening met diverse scenario’s.

Zaterdag 25 januari, rond 12.00 uur, wordt in zijn appartement aan het Jeltje de Bosch Kemperpad in Amsterdam Oud-West, het levenloze lichaam gevonden van de 58-jarige Kenneth Renaldo Richards. Hij was door een misdrijf om het leven gekomen. Kenneth Richards, zijn bijnaam was Flaco, was uitbater van een café in dezelfde wijk, nachtcafé Casanova aan de Lootsstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De politie wil graag iedereen spreken die Kenneth Richards in de dagen voor zijn dood nog heeft gezien dan wel contact met hem heeft gehad. Uiteraard hoeven de mensen die wij hierover al gesproken hebben, niet nogmaals te reageren.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De verdwenen sieraden kunnen naar de dader of daders leiden. Bent u b.v. juwelier of Goud en Zilver opkoper, en heeft u deze combinatie van de gouden ring met amulet, de zegelring en eventueel de Rolex horloges aangeboden gekregen bel dan nu! Het is hele belangrijke informatie, iedereen die deze sieraden na 24 januari heeft gezien moet snel contact opnemen.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet misschien of Kenneth Renaldo Richards zich ergens zorgen over maakte?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets verdachts gezien rondom zijn woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad, in Amsterdam Oud-West, tussen vrijdag 24 en zaterdag 25 januari?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenneth Richard

Kenneth ziet in Suriname het levenslicht en groeit er op in een gezin met twee andere broers. Rond zijn 20e komt hij naar Amsterdam, naar een oom die een café heeft, waar Kenneth gaat werken. Hij krijgt meerdere relaties, waaruit verschillende kinderen worden geboren. Zo’n 25 jaar geleden, als Kenneth begin 30 is, opent hij zijn eigen café. Over de naam hoeft hij niet lang na te denken: Casanova. Het eet- en nachtcafé bevindt zich in de Lootsstraat, een zijstraat van de Kinkerstraat, ook in Amsterdam Oud-West en niet al te ver van Kenneth’s huis. In 2012 is zijn gezondheid stukken minder en speelt Kenneth met de gedachte om voorgoed terug te gaan naar Suriname.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke motieven

Kenneth was erg kritisch in voor wie hij opendeed. Bezoek kondigde zich meestal van tevoren aan met een telefoontje. Kenneth keek dan altijd eerst nog via het spionnetje in de deur wie daar stond, voordat hij de deur open maakte. Dat hij zo voorzichtig was, kan komen doordat hij in 1996 vanwege een drugs gerelateerd conflict ontvoerd is geweest. Maar de politie onderzoekt in de zaak heel breed naar een motief. Van zelfs een crime passionnel tot een rip-deal of een roof, want de woning van Kenneth lijkt te zijn doorzocht en een paar van zijn sieraden ontbreken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdwenen sieraden

De politie gaat er vanuit dat de sieraden zijn meegenomen door de dader of daders. Het gaat om een redelijk forse gouden ketting met daaraan een amulet van een boogschutter en een gouden ring, een soort van zegelring met een zwarte steen. Ook zou hij mogelijk in het bezit zijn geweest van twee Rolex horloges. Als dat zo was, zijn ook die weg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproepen

-    Volgens verklaringen zou Kenneth donderdag 23 januari, rond 21.00 uur, vanuit zijn café naar huis gaan en is hij alleen richting zijn appartement vertrokken. Maar of hij daar rechtstreeks naartoe is gegaan, eerst nog iets anders heeft gedaan, of na verloop van tijd nog even van huis is gegaan, is niet bekend. Hij was in ieder geval om 02.00 uur weer terug in het café.-    Vier en een half uur later, het is dan inmiddels vrijdagochtend 24 januari half 7, zit het erop en sluit Kenneth, in het bijzijn van een groepje bezoekers, zijn café af.-    Aan het eind van die vrijdagmiddag komt Kenneth niet in zijn café opdagen. En ’s nachts doet hij thuis niet open als er iemand voor de deur staat. Pas de dag erop, op zaterdag rond het middaguur, vindt de vriendin zijn levenloze lichaam.. in zijn keuken.-    Vaststaat dat hij vrijdag 24 januari rond 11.00 uur nog met een personeelslid van zijn café heeft gebeld en dat Kenneth wel skypte en chatte.-    Mogelijk kreeg Kenneth die donderdagavond, of de avond ervoor op woensdag 22 januari, ’s avonds rond 21.00 uur thuis bezoek. Eén van die avonden, welke is niet helemaal duidelijk, kwam er namelijk ook even een familielid met een vriend langs en die meent een man te hebben gezien en de ander denkt een vrouwenstem te hebben gehoord. Dat bezoek willen wij heel graag spreken.-    Ondanks dat de politie al veel bezoekers van het café die donderdagavond gesproken hebben, blijven bijzonderheden over die laatst bekende avond natuurlijk welkom.-    Ook wil de politie graag weten als iemand iets verdachts heeft gezien rondom de woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad, in Amsterdam Oud-West, tussen vrijdag 24 en zaterdag 25 januari.

Kijk ook eens naar