Dood Radoslaw Adam Sawaryn (31) in zijn huis aan de Waterhoen

Opsporing Verzocht Preloader

Vrijdagavond 7 oktober 2011 wordt in zijn huis aan de Waterhoen in Mijdrecht Radoslaw Sawaryn (31) om het leven gebracht. Al snel krijgt de politie een mogelijke verdachte in het vizier, de in Ierland geboren James Staurvik (30), maar tot op heden heeft men hem niet aan kunnen houden. Het slachtoffer werd maar 31 jaar en laat zijn vrouw en dochtertje (2) achter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bedreigingen

Zijn vrouw en dochtertje zaten op het moment van de moord in Polen. Zij waren daar gaan wonen omdat Radek al langere tijd bedreigd werd. Een aantal maanden voor zijn dood is zelfs een poging gedaan hem aan te rijden. Deze bedreigingen hebben mogelijk te maken met criminele activiteiten. Radek had een klusbedrijf, maar hield zich daarnaast ook bezig met softdrugshandel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Conflict

Uit verschillende getuigenverklaringen is gebleken dat Radek in een conflict verwikkeld was met ene ‘Jessie’. Men wist te vertellen dat deze ‘Jessie’ Radek meerdere keren met de dood heeft bedreigd. In de zoektocht naar hem zitten nogal wat rare wendingen. Tijdens het onderzoek is de politie op identiteitspapieren gestuit, zoals een paspoort en rijbewijs, waarop stond dat de man die ‘Jessie’ wordt genoemd eigenlijk Niall James Byrne zou heten. Die zou 30 jaar zijn en geboren in Dublin.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

James Staurvik

Al snel bleek dat de Ierse identiteitspapieren die deze man gebruikt vals zijn en de echte naam van de verdachte James Staurvik is. Hij blijkt in Ierland voortvluchtig en gezocht te worden omdat hij drie gewapende overvallen heeft gepleegd. Hij is op 3 juni 1983 in Dublin geborenen en hij is opvallend klein, maar zo'n 1.55 a 1.65m lang. Hij is nogal iel gebouwd en heeft donker haar. Hij is hoogstwaarschijnlijk vuurwapengevaarlijk.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Adressen

Bekend is dat ‘Jessie’ onder de naam Niall James Byrne van medio 2008 tot half 2009 een woning huurde in Amstelveen. De afgelopen jaren verbleef hij ook in de omgeving van Amsterdam en huurde hij onder diezelfde naam een woning in Vinkeveen. In de periode tussen 2008 en 2011 maakte hij tevens gebruik van een postbus in Uithoorn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Almere

De laatste twee keer dat hij opduikt zijn in oktober en november 2011 bij een geldautomaat in Almere.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Suikerpatiënt

James Staurvik is suikerpatiënt en moet zichzelf injecteren met insuline. Wellicht zijn er mensen die insuline verstrekken en die zich herinneren dat ze deze man hebben geholpen. Hij bestelde zijn insuline en naalden ook wel eens via internet, mogelijk zegt dat iemand iets. Verder huurde hij regelmatig middenklasse auto’s. Wellicht zijn er mensen bij verhuurbedrijven die menen contact met hem gehad te hebben.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Spanje

Er zijn aanwijzingen dat de verdachte contact zou hebben met de Britse crimineel Steven W. die vermoedelijk in Spanje zit in de omgeving van Malaga. Mogelijk is de verdachte van de moord op Radoslaw Sawaryn ook die kant op gegaan en zijn er mensen daar die hem hebben gezien of informatie over hem hebben. Maar hij kan natuurlijk ook elders in het buitenland zitten.

Help de politie

  • Wie is er op vrijdagavond 7 oktober 2011 getuige geweest van de moord op Radoslaw Sawaryn (31) in zijn huis aan de Waterhoen in Mijdrecht?
  • Wie heeft de verdachte van de moord op Radoslaw Sawaryn in de buurt van Malaga, Spanje gezien of heeft daar informatie over?
  • Wie weet waar James Staurvik nu is of heeft hem gezien of gesproken?
  • Wie weet er met wie hij contact heeft en had, zowel hier in Nederland als mogelijk in het buitenland?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar