Dood Rucienne Luigi Caupain (30) op het Nieuwlandhof

Beloning € 15.000

Na het stappen wordt het slachtoffer door meerdere kogels geraakt en sterft ter plekke.

Tijdens de vroege ochtenduren van maandag 24 maart 2014 wordt rond 03.40 uur Rucienne Luigi Caupain (30) na een avond stappen op het Nieuwlandhof in Amsterdam Zuidoost neergeschoten. Hij overlijdt ter plekke. Eén van de vrienden met wie hij is wordt ook geraakt maar die overleeft het schietincident.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Rucienne Caupain is geboren in Curaçao, maar woonde al vanaf jonge leeftijd in Nederland met zijn moeder en later ook met zijn halfbroertje. Hij was geen vreemde van de politie. Hij stond vooral bekend onder zijn bijnamen: zoals ‘Poporois’, ‘Rois’ en ‘Rasta’, en was hij vader van meerdere kinderen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanhoudingen

De drie vrienden waarmee het slachtoffer op pad was, zijn dezelfde nacht nog aangehouden. Na een aantal dagen zijn ze echter weer vrijgelaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

AMC

Eén van broers is in zijn rug geraakt en door zijn vriendin naar het AMC gebracht. Omdat de politie alle aanknopingspunten wil onderzoeken, wil zij heel graag in contact komen met mensen die hebben gezien dat deze man en zijn vriendin naar het AMC gingen. Ze zijn die maandagochtend rond 03.45 uur weggereden van het Nieuwlandhof en het AMC ligt op zo’n vier minuten rijden. Wie weet is er iets op die rit gezien dat toch met de zaak te maken heeft. Om mensen te helpen herinneren: die nacht waren er wegwerkzaamheden bij het viaduct van station Holendrecht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes

Ze reden in een zwarte Mercedes A-klasse 160. Mogelijk hebben mensen ze op de route gezien, hoe ze exact gereden zijn en of ze gestopt zijn onderweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Volgen

De politie wilt achterhalen of Rucienne en zijn vrienden mogelijk eerder op de avond al gevolgd zijn. Dat kan zijn geweest op hun rit van Amsterdam naar Bloemendaal en terug of bijvoorbeeld van Club Air terug naar het Nieuwlandhof.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Feesten

Daarnaast wil de politie in contact komen met bezoekers van de twee feesten waar ze zijn geweest omdat daar misschien iets is gebeurd of opgevallen. Bijvoorbeeld een incident met andere bezoekers of is er gezien dat ze daar in de gaten werden gehouden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee mannen

Tot nu toe is er één getuige die zegt iets te hebben gezien. Er wordt gesproken over een man met bivakmuts. Van andere getuigen is bekend dat rond 03.30 uur die nacht, zo’n tien minuten voor het schietincident er twee mannen met capuchons opgevallen zijn die over het parkeerterrein aan het Nieuwlandhof liepen in de richting van het Nieuwersluishof. Het zou om de daders kunnen gaan, maar natuurlijk ook om belangrijke getuigen. Ook is er direct na het incident een startende en wegrijdende scooter gehoord.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ketting

In de buurt van de plek waar Rucienne is doodgeschoten is een ketting gevonden. Het is onduidelijk of de ketting iets te maken heeft met wat er die avond gebeurd is of dat die daar al lag. De politie wil heel graag weten van wie die is, al was het maar om uit te sluiten dat hij van een dader is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bandana

De politie heeft van getuigen gehoord dat vlak na de schoten, in de nabije omgeving van de plek waar Rucienne stierf, een donkere bandana lag. Toen de politie echter ter plekke kwam en hem wilde veiligstellen, was deze verdwenen. De politie wil graag weten wie er bijvoorbeeld die nacht daar iemand met een bandana heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ruzie

Die zondagavond is daar in diezelfde wijk nog iets gebeurd dat mogelijk in verband staat met de moord een paar uur later. Op het Opheusdenhof, net aan de andere kant van de Holendrechtdreef, was er een ruzie waar volgens getuigen het latere slachtoffer misschien bij betrokken was. De politie wil meer mensen spreken die dit hebben gezien en die kunnen vertellen of Caupain daar inderdaad bij was en waar de ruzie over ging.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vriendinnen

De politie weet inmiddels dat Rucienne meerdere vriendinnen had. Van enkelen is echter nog niet bekend wie dit zijn. De politie wil alsnog met deze vrouwen in contact komen, want zij kunnen mogelijk informatie geven die verder kan helpen bij het vinden van de daders.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op maandagochtend 24 maart 2014 rond 03.40 uur getuige geweest van het dodelijk schietincident op het Nieuwlandhof in Amsterdam Zuidoost?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Rucienne Luigi Caupain en zijn vrienden tussen 22.15 uur en 23.40 uur in Bloomingdale bij het evenement Sweets gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de groep van 00.15 uur tot ongeveer 03.00 uur in Club Air bij het feest Birdhouse gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat bij de feesten waar de groep is geweest iets is gebeurd, of heeft gezien dat ze daar in de gaten werden gehouden of zijn gevolgd?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Avondje uit

Op zondagavond 23 maart werd Rucienne door een vriend opgehaald van zijn logeeradres aan het Nieuwlandhof in Amsterdam-Zuidoost om een avond te gaan stappen. Ook de vriendin en het jongere broertje van de vriend van Rucienne gaan mee.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op maandagochtend 24 maart na 03.45 uur de gewonde broer en zijn vriendin in een zwarte Mercedes A-klasse 160 ergens op de route gezien tussen het Nieuwlandhof en het AMC?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat Rucienne en zijn vrienden mogelijk eerder op de avond al gevolgd zijn op hun rit van Amsterdam naar Bloemendaal en terug of bijvoorbeeld van Club Air terug naar het Nieuwlandhof?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er vlak voor of na het schietincident een man met bivakmuts gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de twee mannen gezien die op maandagochtend rond 03.30 uur met capuchons over het parkeerterrein aan het Nieuwlandhof in de richting van het Nieuwersluishof liepen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beachclub Bloomingdale

Hun eerste bestemming is Beachclub Bloomingdale in Bloemendaal. Daar wordt die avond en nacht het jaarlijks terugkerend evenement ‘Sweets’ georganiseerd: een groot feest waar meer dan 30 dj’s draaien. De vier komen rond 22.15 uur in Bloemendaal aan. Ze blijven niet heel lang en even na 23.30 uur gaan ze alweer terug richting Amsterdam.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er na het schietincident een scooter gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Van wie is de gevonden ketting of herkent deze?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die nacht in de nabije omgeving van de plek waar Rucienne stierf iemand met een donkere bandana gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagavond op het Opheusdenhof getuige geweest van de ruzie en kan vertellen of Rucienne daar bij betrokken was en waar de ruzie over ging?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was een vriendin van Rucienne en heeft nog niet met de politie gesproken?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Club Air

Ze parkeren hun auto in een parkeergarage in de buurt van Club Air aan de Amstelstraat., waar ze een feest bezoeken. De groep komt om 00.15 uur aan op het feest ‘Birdhouse’, waar ze zo’n drie uur zullen blijven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kogels

Even na 03.00 uur vertrekken ze weer en gaan naar de McDonalds aan de Muntbergweg. Als deze gesloten blijkt, houden ze het voor gezien en rond 03.40 uur zijn ze weer terug op het Nieuwlandhof waar Rucienne afscheid neemt van zijn vrienden. Direct na het uitstappen wordt hij door meerdere kogels geraakt. Ook één van de broers krijgt een kogel in zijn rug. Rucienne sterft ter plekke.

Kijk ook eens naar