Dood Sietze Grave (82) in zijn woning aan de Hyacintstraat

Opsporing Verzocht Preloader

Motief voor de roofmoord was waarschijnlijk geld

update

De politie heeft inmiddels 26 tips binnen, vooral achtergrondinformatie, dank! Meer tips over de twee mannen die die nacht bij het huis van meneer Grave zijn gezien zijn nog welkom!

Op zaterdagmorgen 20 augustus 2016 wordt door zijn familie het lichaam van Sietze Grave (82) gevonden in zijn appartement aan de Hyacintstraat in Winschoten. Hij blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijk motief

Uit gesprekken en onderzoek in de woning wordt langzaam duidelijk wat vermoedelijk het motief voor zijn dood is geweest. Er is vast komen te staan dat er een groot geldbedrag uit zijn appartement is verdwenen, dus het gaat mogelijk om geld. Sietze Grave handelde geregeld in zilver en goud. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee mannen

In de nacht van afgelopen vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus rond 04.30 uur wordt door buurtbewoners gezien dat twee mannen gekleed in spijkerbroeken vanaf het balkon van Sietze Grave springen en daarna weglopen in de richting van de Dahliastraat, die daarachter ligt. De politie komt graag in contact met meer mensen die hier mogelijk iets van gezien hebben. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die mannen gezien daar in Winschoten of heeft een idee wie dat zouden kunnen zijn? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is tussen vrijdag 19 augustus en zaterdagmorgen 20 augustus iets opgevallen rond de Hyacintstraat? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in de dagen voorafgaand aan zijn dood op wat voor manier dan ook contact gehad met Sietze Grave? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar