Doorrijden na ernstig ongeval op de kruising van de Ruimtevaart en de Rondweg-Noord

De dader rijdt door rood, schept de scooterrijdster (20)…en laat haar zwaargewond liggen.

update

In totaal zijn er de afgelopen dagen meer dan 40 tips binnengekomen. Nog tijdens de uitzending gingen agenten op pad gingen na meldingen waar zo’n auto misschien stond. Dat bleken helaas allemaal Peugeots te zijn in een net iets andere kleur, of die toch niet bij de aanrijding betrokken waren. De rechercheurs trekken nog steeds informatie uit de andere tips na, dus het onderzoek loopt nog steeds en we hopen natuurlijk dat de bestuurder zo verstandig is om zichzelf te melden.

Op vrijdagochtend 4 september 2015 even na 08.00 uur wordt een vrouw (20) op haar scooter aangereden op de kruising van de Ruimtevaart en de Rondweg-Noord in Amersfoort. Zij klapt ruim 10 meter verderop op het wegdek en loopt meerdere beenbreuken op. De automobilist van de turquoise Peugeot 306 rijdt door en laat haar zwaargewond liggen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Haar rechterenkel was gebroken en van haar linkerbeen het scheen- en kuitbeen. Dat been is ook geopereerd en er zit een pen in van haar knie tot haar enkel. Omdat er bij de wond een stuk bot uitkwam, moest zij vanwege het infectiegevaar een week in het ziekenhuis blijven. Het duurt ongeveer een half jaar voordat zij alles weer net zo kan doen en oppakken als daarvoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Reconstructie

De vrouw stond bij het kruispunt bij de McDonald’s op haar scooter stil bij het verkeerslicht rechts en wilde de straat oversteken naar links, richting de wijk Kattenbroek. Het blijkt dat ze 78 seconden heeft staan wachten voordat het licht op groen sprong en dat het verkeerslicht van de dader minimaal 4 seconden op rood heeft gestaan, toen hij of zij vanuit de richting A1 door reed. Je mag daar 70 km/u, maar gezien de klap is er waarschijnlijk veel sneller gereden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Turquoise

Die klap was zo hard dat er allerlei onderdelen van de auto zijn achtergebleven, zoals een mistlicht en stukken van de voorbumper. Hierdoor staat 100% vast dat die auto deze opvallende turquoise kleur heeft. Dat is bijzonder en een goede hint richting de doorrijder.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Peugeot

De Verkeersongevallendienst en de Peugeot-importeur komen er samen op uit dat het om een blauwgroene Peugeot 306 moet gaan, een oud model dat niet meer wordt gemaakt. Onduidelijk is of het om een 306 sedan / station / hatchback / cabrio gaat. Wel bekend is dat van die Peugeots 306 al 80-90% is gesloopt. Veel rijden er dus niet meer rond en zeker niet in deze kleur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Chauffeur

De politie wil heel graag in contact komen met mensen die weten wie er tot en met vrijdag 4 september in zo’n kleur Peugeot 306 reed en sindsdien misschien wel gestopt is met rijden in die auto of reed in een exemplaar met grote schade aan de voorkant.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Eigenaar

De eigenaar van de auto hoeft niet degene te zijn die op die ochtend achter het stuur zat. En niet elke turquoise Peugeot 306 is nu verdacht, alleen als deze in elk geval schade aan de voorkant heeft.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Reparatie

Als de auto is gerepareerd zie je dat waarschijnlijk nog. Zo’n ontbrekend mistlicht bijvoorbeeld is vast niet in de juiste kleur teruggevonden of overgespoten. Behalve garagebedrijven roept de politie ook slopers op. Het kan ook zijn dat de auto sinds die dag ergens is weggezet en dat iemand daar misschien iets van af weet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Getuigen hebben niets van de inzittenden gezien. Het is dus niet bekend of de bestuurder een man of vrouw is en ook niet of er meer mensen in de auto hebben gezeten. Misschien dat de auto die vrijdagochtend 4 september al eerder opviel door afwijkend rijgedrag. Of getuigen die de auto nog met schade hebben zien rijden. Mogelijk heeft ook de bestuurder zelf klachten overgehouden aan de klap.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De auto kwam vanaf de A1 en gezien is dat de auto is weggereden richting de Bunschoterstraat. Dat is de doorgaande weg richting Soest. Het kan heel goed dat de bestuurder niet uit de omgeving van Amersfoort komt, maar daar toevallig die dag was of werkt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdagochtend 4 september 2015 even na 08.00 uur getuige geweest van de aanrijding van een vrouw (20) op haar scooter op de kruising van de Ruimtevaart en de Rondweg-Noord in Amersfoort en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de bestuurder, of over de turquoise Peugeot 306?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie reed er tot en met vrijdag 4 september in een turquoise Peugeot 306 en sindsdien misschien wel gestopt is met rijden in die auto, of reed er in een exemplaar met grote schade aan de voorkant?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er na vrijdagochtend 4 september een turquoise Peugeot 306 ter reparatie of sloop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er na vrijdagochtend 4 ergens een beschadigde turquoise Peugeot 306 zien staan of rijden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er die vrijdagochtend 4 september een rijdende turquoise Peugeot 306 opgevallen met afwijkend rijgedrag?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien waar de auto na het ongeval verder naartoe is gereden?

Kijk ook eens naar