Drie beschietingen van woningen medewerkers fruitbedrijf

Onschuldige medewerkers van een fruithandel in Hedel leven al twee jaar in angst. Ze zijn slachtoffer van een reeks aan geweldsincidenten. Na een reeks arrestaties leek de rust weergekeerd, maar op zondag 2 mei 2021 was er toch weer een levensgevaarlijk incident.

update
teaser-date

25-05-2021 21:06

Er zijn pas twee tips binnengekomen over deze schutter. Vermoedt u iets, neem alstublieft contact op met de politie, desnoods vertrouwelijk of anoniem.

Ook werden in het weekend van 8 en 9 mei huizen in Kerkdriel en Velddriel beschoten. De politie heeft nog niet kunnen vaststellen of de beschieting verband houden met de eerdere incidenten.

Drugsvondst tussen bananen Preloader
Drugsvondst tussen bananen
Drugsvondst tussen bananen Preloader

Drugsvondst tussen bananen

In 2019 troffen medewerkers van de fruithandel 400 kilo cocaïne aan in een partij bananen. Dat is gemeld bij de politie en sindsdien proberen criminelen het bedrijf af te persen. Er wordt zelfs gedreigd met het liquideren van willekeurige medewerkers van het bedrijf.

Drie incidenten in 2020

In juni 2020 werd brand gesticht bij een woning aan de Hondsneststraat in Hedel, net als in november dat jaar. Bij die tweede brand raakte een aantal mensen gewond, van wie één man ernstig.
Ook het achterlaten van een handgranaat, in januari 2020 bij een appartementengebouw in Kerkdriel, wordt aan dezelfde criminele organisatie gelinkt. Alle slachtoffers van de incidenten zijn medewerkers van het Hedelse fruitbedrijf.

beschietingen woningen Preloader
 
beschietingen woningen Preloader

Beschieting woning

Nadat in maart 2021 in totaal acht verdachten voor de rechter kwamen te staan, haalden de eigenaars en medewerkers van de fruithandel opgelucht adem. Het geweld en de bedreigingen leken immers voorbij.

Echter werd in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei in Hedel geschoten op een woning aan de Hondsneststraat. Wederom bij een slachtoffer dat bij hetzelfde bedrijf werkt.

Beelden van dader

De schutter is op beeld vastgelegd. Daarop is te zien hoe hij rond 03.15 uur tot vlak bij de woning liep met een vuurwapen in de rechterhand. De eerste poging te schieten mislukte en even leek het of de man afdroop, maar toen schoot hij alsnog. Hij wilde nog een keer schieten, maar het wapen leek te weigeren, waarop de schutter er te voet vandoor ging. De politie vermoedt dat de schutter een auto in de buurt had staan. Daarnaast is het mogelijk dat de man niet alleen heeft gehandeld.

Wie weet wie dit is? Preloader
Wie weet wie dit is?
Wie weet wie dit is? Preloader
Kaartje a2 Preloader
 
Kaartje a2 Preloader

Beelden A2

De politie houdt er rekening mee dat de dader(s) over de A2 kunnen hebben gereden. Reed u daar die vroege zondagochtend 2 mei tussen 03.30 en 04.30 uur en heeft u daar dashcamopnamen van, meld het alstublieft bij de politie. Het gaat om beide richtingen van het stuk snelweg dat van Zaltbommel via Den Bosch naar Boxtel voert. Dat geldt ook voor het weekend van 8 en 9 mei: Kerkdriel en Velddriel liggen dicht bij de A2. 

Help de politie

Heeft u informatie over schutter en/of over mogelijke handlangers, geef het alstublieft door; dat mag ook anoniem. Beschikt u over beelden uit de omgeving Bommelerwaard en/of de A2? Upload deze via het online tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar