Drie jonge overvallers bestormen cafetaria Alfa

Zaterdagavond 1 september was cafetaria Alfa het doelwit van drie gewapende overvallers. Het drietal, gewapend met een taser, een mes en een vuurwapen, ging ervandoor met de inhoud van de kassa en wat kleingeld. De politie vermoedt dat een van de daders mogelijk een jong meisje is.

update

Sinds de uitzending 28 tips over deze zaak, met name over de broek van een van de overvallers. Bedankt voor het meedenken!

De eigenaren van de cafetaria, gevestigd op de hoek van de Helper Weststraat en de Helper Westsingel, waren die avond samen in hun zaak aan het werk. Terwijl er rond 22.00 uur nog een klant aanwezig was, bestormde het drietal de snackbar. Na zo’n twee minuten geschreeuw en een greep in de kassalade vertrokken ze.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk een meisje

Een van de daders is vermoedelijk een meisje. Deze persoon is zo’n 1.65m lang, opvallend slank en heeft een kleine mond. Hij of zij was gewapend met een klein mes, vermoedelijk een aardappelschilmesje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deze dader droeg een grijs vest met capuchon en een opvallende broek. In de lengte van de rechterpijp staat een tekst en op de linkerpijp groot het getal 86. Hij of zij had ook een vrij opvallende rugtas bij zich; zwart met blauwe accenten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader met taser

De tweede overvaller is blank en opvallend lang, zo’n 1.90m. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij was geheel in het donker gekleed, waaronder een zwart North Face jack.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vuurwapen

Hun handlanger is donkergetint en zo’n 1.80m lang. Hij droeg grijze handschoenen en dreigde met een zwart vuurwapen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de overvallers op de bewakingsbeelden?

Tankstation en Jullensstraat

Op bewakingsbeelden zien we het drietal vanaf tankstation Tinq afrennen op de cafetaria. Vermoedelijk kwamen ze uit de richting van de Jullensstraat. Ze zijn ook over het terrein van het tankstation gevlucht, terug in de richting van de Jullensstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders mogelijk zien komen en gaan vanaf de Jullensstraat?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar