Drie mannen overvallen vrouw (19) in huis

Van de vluchtauto en één dader zijn er beelden

update

Daags na de uitzending van 30 mei 2017 zijn twee verdachten opgepakt. Beiden zijn 18 jaar oud en wonen in Lelystad. De zaak is nog niet helemaal opgelost, maar er zijn grote stappen gemaakt.

Kort na 16.30 uur op vrijdag 24 februari 2017 wordt in de wijk Jol in Lelystad een 19-jarige vrouw overvallen wanneer zij alleen thuis is. De daders sluiten haar op in een kast en gaan in het huis op zoek naar een kluis.

Onbekende man

Het slachtoffer is net met haar laptop aan tafel gaan zitten om te studeren wanneer er op het raam bij de voordeur wordt geklopt. Er staat een haar onbekende jonge man bij de deur; hij heeft een donkere huidskleur en krullend zwart haar. Zodra zij de deur opendoet, grijpt de man haar vast en zet hij haar binnen tegen een muur. Ook duwt hij een stroomstootwapen tegen haar arm, dat echter niet blijkt te werken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gangkast

Achter deze dader aan komen nog twee mannen het huis binnen. Deze twee hebben allebei een sjaal voor hun gezicht en een pet op. De eerste dader duwt het slachtoffer de gangkast in en sluit de deur, waarna het drietal het huis door gaan op zoek naar een kluis. Terwijl de andere twee mannen de bovenverdieping voor hun rekening nemen, kijkt dader 1 beneden rond.

Laptop

Na een aantal minuten hoort de vrouw niets meer vanuit de kast. Denkend dat de overvallers weg zijn, komt ze er uit, net op tijd om te zien hoe dader 1 haar laptop van tafel pakt. Ze roept tegen hem dat ze die laptop echt niet kan missen, omdat alles van haar studie er op staat, en daar blijkt de man gevoelig voor: hij legt het apparaat terug.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dan komen de andere twee overvallers de trap af en gaan de mannen met z’n drieën naar buiten en er vandoor. Hun buit bestaat uit weinig meer dan de mobiele telefoon van de vrouw en een laptop die ze in een tas hadden gevonden. De kluis die ze zochten, is niet in het huis aanwezig.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over deze woningoverval of over de daders ervan?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

De drie daders kwamen erg jong over en leken slecht voorbereid. Ze waren alle drie ongeveer 1.80 meter lang. Op weg naar hun vluchtauto nam één overvaller een andere route dan zijn kompanen, waardoor hij als enige op straat is vastgelegd door een beveiligingscamera.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Herkent u de rennende man op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Die vluchtauto is een zwarte Volkswagen Golf, die gefilmd is in de buurt. Vermoedelijk zat in de Golf een vierde dader als bestuurder. Opvallend aan de wagen is dat één van de velgen, die van het rechter achterwiel, zwart is.U hoeft niet te tippen over de auto, want de politie weet al van wie deze is. Wél hoort de politie graag van u als u weet wie die vrijdagmiddag 24 februari in die Golf door de wijk Jol hebben gereden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zwarte Golf zien rijden die middag in de wijk Jol? Heeft u de inzittenden gezien en/of weet u wie zij zijn?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar