Drie overvallers gijzelen boerenechtpaar

Een boerenechtpaar uit Emmeloord werd op maandag 11 februari 2019 door drie gemaskerde mannen overvallen en gegijzeld. Het drietal ging ervan uit dat er op het erf aan de Hannie Schaftweg drugs verstopt lagen.

Ondanks dat de slachtoffers niks met drugs te maken hebben – en die ook zeker niet op hun erf hadden – werden ze ruim twee uur door de mannen vastgehouden, mishandeld en bedreigd.

update
teaser-date

29-10-2019 20:34

Er hebben twee mensen informatie doorgegeven, waaronder één persoon anoniem. Deze informatie lijkt heel cruciaal, waardoor het team hoopt dat deze persoon nog een keer contact opneemt.

Drie gemaskerde overvallers

Rond 18.45 uur overmeesterden de daders eerst de mannelijke bewoner. Alle drie de mannen spraken met een mogelijk Arabisch accent, hebben bruine ogen, hadden donkere kleding aan en droegen een bivakmuts.

Boerderij van de slachtoffers Preloader
Boerderij van de slachtoffers
Boerderij van de slachtoffers Preloader

Eén van hen droeg iets bij zich dat leek op een alarmpistool. Deze man was het meest agressief en mishandelde de bewoner. De vermoedelijk jongste van de drie droeg een bril.
Ook de vrouw des huizes belandde middenin de overval. Zij werd vastgebonden en kreeg een zak over haar hoofd.  

Dreigen slachtoffers te verminken

De mannen werden – doordat het hen maar niet lukte om drugs te vinden, omdat die er niet waren – steeds agressiever. Zo dreigden ze om de pink van de vrouw af te knippen en de man in zijn knie te schieten. 

Het heeft flinke impact op ons. ’s Avonds voel je je niet meer veilig. En ja, wie vertrouw je nog?”

Slachtoffer woningoverval Emmeloord

Gouden ring en iPhone 6s

Gestolen ring en iPhone Preloader
Gestolen ring en iPhone
Gestolen ring en iPhone Preloader

Uiteindelijk vertrok het drietal zonder drugs, maar wel met spullen van de slachtoffers. Ze namen contant geld, een gouden ring en een iPhone 6s mee uit de woning. Mogelijk zijn die spullen naderhand verkocht of ergens te koop aangeboden.

Belangrijke sporen

De daders lieten een aantal belangrijke sporen achter, waaronder een zwarte nep-revolver. Ook riepen ze tijdens de overval dat ze al zes keer eerder in de schuur hadden gezocht. Door sporenonderzoek heeft de politie daar verschillende voetsporen aangetroffen in een gedeelte van de schuur waar normaal niemand loopt. Waarschijnlijk hebben ze de schuur ongemerkt bezocht in een periode van drie weken voor de overval.

Help het onderzoek verder

Mogelijk is het iemand opgevallen dat de auto van de daders in de omgeving van de boerderij werd geparkeerd, bijvoorbeeld op de carpoolplek op 100 meter afstand van de boerderij. Of misschien heeft u ’s nachts in de omgeving een auto zien vertrekken?

Weet u wie de daders van de gewelddadige woningoverval zijn? Of heeft u een vermoeden wie de foute informatie de wereld in heeft geholpen dat op er op het betreffende adres drugs verstopt zouden liggen? Neem contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

U kunt een boodschap achterlaten via onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar