Drugslab oorzaak van giftige zoutzuurdamp nabij woonwijk

Zo’n negentig inwoners van het Brabantse Nieuwendijk werden woensdag 2 december 2020 geëvacueerd uit hun woning. Dit gebeurde nadat de politie een illegaal drugslab ontdekte in een loods aan de Zandsteeg.
 

 Drugsketel aangetroffen

Daarop rukten er speciale eenheden uit om het pand veilig in te kunnen. Binnen werd onder meer een kokendhete, pruttelende drugsketel aangetroffen. Er lijkt iets te zijn mis gegaan in het productieproces.
Het leeghalen van dit drugslab kostte zo’n 50.000 euro aan belastinggeld, maar de rekening hoort eigenlijk bij de criminelen te komen liggen.

Levensgevaarlijk

Een dergelijke drugslab is levensgevaarlijk. Naast de giftige stoffen ontstaat er bij het produceren ook ontploffingsgevaar. Vermoedt u dat er een drugslab in uw omgeving is? Geef het door aan de politie. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem of vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.

Help de politie

De politie probeert te achterhalen wie de drugs produceerden. Mogelijk is het u opgevallen dat er met busjes grondstoffen werden aan- en afgevoerd of materialen om het lab mee in te richten, of dat er personen aanwezig waren bij de loods. Beschikt u over informatie die van belang kan zijn? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar