Eén man schuldig aan diefstal van ten minste drie elektrische fietsen

Een warm pleidooi voor kettingsloten nadat een fietsendief in september 2021 toesloeg in de Brabantse plaatsen Moergestel, Bladel en Hapert. Tot drie keer toe dezelfde man ging daar aan de haal met elektrische fietsen die nergens aan vast stonden.

De politie vraagt om herkenning van de man die steeds op het juiste moment op de juiste plek lijkt te zijn. Hij heeft behalve een aantal kenmerkende tatoeages, een neus voor elektrische fietsen die met alleen een ringslot worden achtergelaten. Hij leek die te openen met een loper.

update
teaser-date

01-03-2022 21:22

Een tipgever heeft de mogelijke naam van de verdachte genoemd, maar dat heeft nog niet tot een aanhouding geleid. Uw informatie over de fietsendief is nog welkom.

Bestelbus gezien?

Op 6 en 9 september 2021 werd de man gefilmd terwijl hij e-bikes meenam die niet van hem waren. Dat hij dat steeds bij filialen van supermarkten deed, lijkt erop te wijzen dat zulke plekken door criminelen in de gaten worden gehouden.

Vaak is het bij dit soort diefstallen het geval dat de buitgemaakte tweewielers in de directe omgeving in een bestelbus worden geladen. Meent u zoiets te zien gebeuren, noteer dan a.u.b. het kenteken van de bus en geef het door aan de politie.

Heklp het onderzoek verder

  • Wie herkent de man op de beelden?
  • Wie heeft in Hapert, Bladel of Moergestel iets gezien van één van de diefstallen in september en/of van mogelijk een bestelbus die ermee te maken kan hebben gehad?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar