Ernstig zieke man bedreigd door brutale scooterdieven

Een bewoner van de Willem van Gelre Gulikstraat in Sittard was zaterdagmiddag 15 juni 2019 getuige van een scooterdiefstal. Ondanks zijn zeer slechte gezondheid, ging hij toch dapper achter de daders aan.

update
teaser-date

26-11-2019 20:25

Inmiddels zijn er negen tips binnengekomen, waarbij ook mogelijke namen van de daders zijn genoemd. Meer informatie over hen blijft welkom.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe die middag een donkere BMW 1-serie door de straat rijdt. De inzittenden speuren de omgeving af, waarop twee van hen kort daarna uitstappen en richting een geparkeerde Piaggio-scooter lopen. Vervolgens is te zien hoe de scooter, die op slot zit, op brutale wijze door de straat wordt gesleept.

Gebarentaal

Dat blijft niet onopgemerkt, want één van de bewoners heeft alles gezien en gaat de mannen achterna. Dan volgt een nare situatie: de man valt en is door zijn ernstige ziekte te zwak om op te staan. Ook kan hij door zijn ziekte niet meer praten, waardoor hij met gebarentaal aan zijn zoon moet uitleggen wat er is gebeurd.

Mishandeling en bedreiging

Wanneer de zoon achter de daders aangaat, ontstaat er een discussie waarbij hij wordt mishandeld. De vader, die in de tussentijd probeert op te staan, wordt met een mes bedreigd.
Met de komst van meerdere gealarmeerde buurtbewoners, besluiten de daders ervandoor te gaan. De scooter wordt later teruggevonden in een brandgang.

Donkere BMW 1-serie in de Willem van Gelre-Gulikstraat Preloader
Donkere BMW 1-serie in de Willem van Gelre-Gulikstraat
Donkere BMW 1-serie in de Willem van Gelre-Gulikstraat Preloader

BMW 1-serie

De daders reden in een donkere BMW 1-serie met panoramadak. Herkent u deze auto, dan hoort de politie dat graag.

Help het onderzoek verder

Eén van de daders zou rossig haar hebben en een andere kort, blond haar. Herkent u (een van) de mannen op de beelden, geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar