Explosie en brandstichting bij woning politieman

In de nacht van 12 op 13 december 2020 ontplofte zeer zwaar, illegaal vuurwerk bij een woning aan de Boksprong in Best. Een scooterrijder die daar mogelijk bij betrokken is geweest, is op beeld vastgelegd.

Het betreft de woning van een politieagent. Hij had op dat moment dienst en kreeg de melding over de explosie te horen, wetende dat zijn vrouw en twee kinderen thuis waren.

update
teaser-date

20-04-2021 21:09

De zes binnengekomen tips gingen niet alleen over de scooter, er zijn ook mogelijke namen van de dader genoemd.

Brandbare vloeistof

Het gezin is gelukkig ongedeerd gebleven, maar het lijkt erop dat het de bedoeling was zoveel mogelijk schade aan te richten. De explosie bleek veroorzaakt door het zware vuurwerk in combinatie met een brandbare vloeistof. De brand die ontstond werd vrij snel gedoofd, waardoor de schade relatief beperkt bleef.
De explosie was rond 01.45 uur. Kort ervoor en kort erna is in de buurt een persoon op een scooter gefilmd die er vermoedelijk mee te maken heeft gehad. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie daar die nacht reed.

Mogelijke voorverkenning

De middag ervoor, dus op zaterdag 12 december, verscheen ook een scooterrijder in beeld. Deze persoon reed op een Suzuki Burgman, type AH200, uit een bouwjaar tussen 2014 en 2020. Dat is een motorscooter en heeft daarom een geel kentekenplaatje.
Het is goed mogelijk dat deze persoon met een voorverkenning bezig was. Op camerabeelden is te zien dat de scooterrijder onder meer langs de Boksprong reed en zelfs richting het huis van de slachtoffers leek te kijken.

Soortgelijke Suzuki motorscooter Preloader
Soortgelijke Suzuki motorscooter
Soortgelijke Suzuki motorscooter Preloader

Uw informatie

Het motief voor de aanslag is nog onduidelijk. De mogelijkheid bestaat dat het een gerichte actie was tegen de vader van het gezin, die politieagent is bij de eenheid Oost-Brabant. De politie houdt echter ook andere scenario’s nog open. Heeft u informatie over een mogelijke aanleiding, neem alstublieft contact op.
Ook als u iets weet over de Suzuki-motorscooter, hoort de politie dat graag van u. Kent u misschien iemand in de omgeving van Best die zo’n voertuig heeft of erover kan beschikken, geef het alstublieft door. Dat kan als u dat liever heeft ook anoniem.

Help de politie

  • Wie weet iets over het motief of de aanleiding?
  • Wie heeft de motorscooter gezien op zaterdagmiddag 12 december en/of weet wie er toen op reed?
  • Wie heeft de scooterrijder gezien tussen 01.30 en 02.00 uur in de nacht van 12 op 13 december en/of weet wie die persoon kan zijn?

Heeft u bewakings- of dashcambeelden waarop mogelijk een verdacht persoon of voertuig te zien is, meld het alstublieft of upload uw materiaal direct via het tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar