Explosie veroorzaakt schade aan huis en auto’s

Bij een woning aan de Zirkoon in Den Bosch werd in de nacht van 2 op 3 december 2022 een explosief tot ontploffing gebracht. Het huis raakte zwaar beschadigd, net als twee auto’s die in de straat geparkeerd stonden. De vermoedelijke dader is gefilmd.

Op het moment van de explosie, rond 0.45 uur, lag de bewoner te slapen. Zijn vrouw en zoon waren op dat moment niet thuis. Het slachtoffer bleef gelukkig ongedeerd, maar vraagt zich nog iedere dag af waarom iemand juist bij zíjn huis heeft toegeslagen.

Nieuwe informatie

Er lijkt geen verband te zijn met andere explosies in Den Bosch. Op basis van nieuwe informatie onderzoekt de politie of het incident aan de Zirkoon mogelijk een gerichte actie was.

Verdachte en auto

De vermoedelijke dader stapte op Het Wielsem uit een kleine, zwarte auto. De auto bleef tussen 00.30 uur en 00.45 uur met knipperlichten aan op Het Wielsem staan. Mogelijk was dit een Peugeot 108 of een Citroën C1.
De verdachte liep tweemaal vanaf de auto naar de woning van het slachtoffer. Na de tweede keer volgde de ontploffing. De man was donker gekleed, droeg rode of oranje handschoenen en zwarte sportschoenen met witte zolen. Na de explosie vluchtte hij in de auto met daarin zeker één handlanger.

Fietser

Terwijl de vermoedelijke dader terugliep naar de kleine auto, reed een fietser met een blauwe jas over Het Wielsem langs die auto. De politie wil graag met deze persoon spreken.

Wie is deze mogelijke getuige? Preloader
Wie is deze mogelijke getuige?
Wie is deze mogelijke getuige? Preloader

Geef uw tip door

  • Wie heeft informatie over de dader?
  • Wie kan iets vertellen over de achtergrond van dit incident?
  • Wie is de mogelijke getuige die langs de auto fietste?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar